Novo taksi stajalište na aerodromu Nikola Tesla

Poboljšani uslovi rada taksista na beogradskom aerodromu otvaranjem novog taksi stajališta.

Datum / Date: 28.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, prošle je nedelje otvoreno novo taksi stajalište koje će služiti kao baza za taksi vozila odakle će ona biti upućivana na dolazni terminal da preuzmu putnike.

Novo taksi stajalište se nalazi na putu ka Ledinama, iza robno-carinskog magacina kod skretanja za zgradu administracije poznatu kao „crvena zgrada“. Kapacitet parkinga za taksi vozila je 67 mesta, a svako vozilo će po ulasku na parking biti registrovano. Po redu kojim su vozila dolazila biće kasnije pozivana da preuzmu putnike ispred dolaznog hola na Terminalu 2, gde će moći da uđu samo ona vozila koja su prijavljena i pozvana.

Slično stajalište je do sada postojalo u borovoj šumici na početku puta koji od aerodroma vodi ka autoputu. Ovo stajalište je bilo poludivlje, tek nešto malo uređeno nasipanjem šljunka. Umesto njega taksisti sada imaju asfaltirani parking sa mokrim čvorom i prostorom za odmor dok čekaju na poziv.

Saša Vlaisavljević, v.d. direktor aerodroma Nikola Tesla je izjavio povodom otvaranja taksi stajališta da se radi o investiciji od 57 miliona dinara kojom je kapacitet za taksi vozila povećan za 50 odsto.

Aleksandar Bjelić, predstavnik taksi udruženja je pozdravio otvaranje novog taksi stajališta. On smatra da treba da se u narednim koracima nastavi borba protiv divljih taksista“.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije