KLM zabeležio odlične rezultate u februaru

Početna|VESTI|Evropa / Mediteran|KLM zabeležio odlične rezultate u februaru

KLM zabeležio odlične rezultate u februaru

Uprkos brojnim problemima poput vremenskih neprilika i pada informacionog sistema, holandski KLM ostvario odličane februarske rezulate.

Objavljeno:10. 3. 2018.|08:10 » 08:35Autor: Tagovi:, , , |

Tokom februara holandska aviokompanija KLM je zabeležila odlične operativne rezultate. Prevezeno je za 12% više putnika nego u istom mesecu prošle godine. Povećan je indeks popunjenosti putničke kabine za 1,8%, ukupno povećanje saobraćaja je na plus 9,2%, dok je kapacitet uvećan za 7%.

Ovi rezultati su nastavak veoma dobrog januara i početka ove godine. Postignuti su uprkos otežanim uslovima poslovanja kaže Pieter Elbers, generalni direktor KLM-a u saopštenju kompanije.

„Imali smo odlične rezultate u svim segmentima poslovanja KLM Grupe, uprkos brojnim poremećajima saobraćaja sa kojima smo se suočili u prethodnom kratkom periodu, poput teških vremenskih uslova i prekida rada informacionog sistema, što je na našu žalost neprijatno uticalo na naše putnike“, rekao je Elbers.

U saopštenju se navodi i da je holandski ogranak aviokompanije Transavia, čiji je Air France-KLM vlasnik, takođe zabeležila dobre rezultate. Povećanja su obeležila i rad teretne podružnice KLM Cargo.