Mahan Air potvrdio letove od Teherana do Beograda

Mahan Air je za sajt Aviatica potvrdio uspostavljanje serije čarter letova od Teherana do Beograda.

Datum / Date: 09.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Još jedna iranska aviokompanija počinje sa letovima između Teherana i Beograda. Mahan Air je na sajmu turizma u Berlinu (ITB) za sajt Aviatica potvrdio planove da započne sa ovim letovima.

Kako nam je rečeno, u planu je da Mahan Air već tokom marta obaviti nekoliko ad-hoc čarter letova, a da se od 6. aprila uspostavi redovna serija čarter letova koja će trajati sve do 26. oktobra.

Mahan Air će povezati Teheran i Beograd dva puta nedeljno ponedeljkom i petkom sa ciljem da se omogući sve većem broju iranskih turista da posete našu zemlju, za koju im od nedavno nije potrebna viza.

„Iranci dosta putuju i željni su putovanja. Imamo veliku potražnju za posetama Srbiji“, rekao nam je Abas Moširi, regionalni direkto Mahan Air-a za Evropu.

On je za Aviaticu izjavio da će se letovi obavljati širokotrupnim avionom Airbus A310 koji ima kapacitet za oko 200 putnika. Letovi neće biti u slobodnoj prodaji, ali se očekuje da će se osim iranskih turista koji posećuju Srbiju oni koristiti i za posete srpskih turista Iranu.

Osim Mahan Air-a, između Beograda i Teherana će leteti i iranska nacionalna aviokompanija Iran Air, koja već od januara planira uspostavljanje redovne linije. Letovi, koji bi se obavljali avionom Airbus A320 dva puta nedeljno, prema najnovijim informacijama planirani su da počnu sutra, 10. marta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije