Krenuli čarteri iz Beograda

Početna|VESTI|Srbija / Region|Krenuli čarteri iz Beograda

Krenuli čarteri iz Beograda

Današnjim letom za Skijatos počela je sezona čarter letova posle višemesečne krize izazvane koronavirusom.

Objavljeno:1. 7. 2020.|14:09Autor: Tagovi:, , , , , |

Više turističkih agencija je danas realizovalo zajednički čarter let od Beograda do Skijatosa u Grčkoj. Let je bio pun, ali su u avionu osim turista bili i brojni novinari i zvaničnici.

Iako najavljivana za kraj juna, čarter sezona počela je kasnije, a ovaj prvi let nažalost nije pokazatelj da se stvari vraćaju u normalu. Mnoge domaće agencije naknadno odlažu početak avio-saobraćaja ka najvećim turističkim odredištima.

Iako se normalizacija prvo najavljivala za 15. jun, pa za kraj juna, ona se neće desiti čak ni u prvoj polovini jula. Saznajemo da je osim današnjeg leta za Skijatos u narednim danima planiran i let za Krit ili Krf, a prvi letovi ka Antalijskoj rivijeri mogu se očekivati 5. jula za kada je Big Blue najavio početak letnje sezone u Turskoj.

Kako nam je u ovoj agenciji rečeno, prvi letovi su u celosti popunjeni, a prvi let za Bodrum i Egejsku obalu se očekuje tek 18. jula.

Agencija 1 A Travel je odložila početak sezone u Turskoj za kraj jula. Kako nam je rečeno mnogi hoteli u Turskoj još uvek nisu otvoreni za goste i to je glavni razlog za ovo odlaganje. Da ne zavisi sve od hotela već i od tražnje srpskih turista potvrdili su nam u ovoj agenciji. Velika većina putnika se odlučila za zamenska putovanja ali mnogi još uvek ne računaju da će ih realizovati u ovoj godini.

Ova, ali i mnoge druge agencije koje organizovano šalju naše turiste u Egipat najavili su prve aranžmane od 19. jula kada se očekuje ponovno uspostavljanje redovnog saobraćaja na liniji Beograd – Hurgada egipatske avio-kompanije Air Cairo. Za početak su planirana tri leta nedeljno.