LOT iz Budimpešte uveo direktne letove ka Njujorku i Čikagu

Poljska aviokompanija LOT je uspostavila direktne linije iz Budimpešte ka Njujorka i Čikagu

Datum / Date: 08.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: MTI / Kovács Tamás

LOT Polish Airlines je 3. maja 2018. uspostavio direktnu avioliniju kojom je povezao Budimpeštu (BUD) i Njujork (JFK). Letovi između dva grada će se obavljati četiri puta nedeljno tokom cele godine – ponedeljkom, četvrtkom, petkom i nedeljom.

Zahvaljujući ovoj liniji Budimpešta i Njujork su ponovo direktno povezani nakon sedam godina pauze. Između dva grada leteće LOT-ov širokotripni Dreamliner (Boeing 787-8) sa 252 putnička mesta i kapacitetom za 12 tona robe.

Svakodnevna veza sa Krakovom

Osim dve nove dugolinijske linije, LOT je uveo i jednu kratkolinijsku, regionalnu liniju iz Budimpešte ka Krakovu. Na ovoj liniji, koja će se održavati svakog dana leteće avioni Dash 8-Q400.

Osim linije ka Njujorku LOT je dva dana kasnije, 5. maja uveo i direktan let ka Čikagu. Na ovoj liniji isti avion, Dreamliner, će leteti dva puta nedeljno – utorkom i subotom.

Na konferenciji za novinare održanoj povodom uspostavljanja nove linije na budimpeštanskom aerodromu Franc List (BUD), generalni direktor aerodroma Jost Lamers je istakao da svake godine skoro pola miliona putnika otputuje odavde ka gradovima u SAD sa presedanjem na mnogim evropskim aerodromima.

Aerodrom u Budimpešti je u prvom tromesečju ove godine ostvario porast broja putnika od 17% čime je postao jedan od najbrže rastućih evropskih aerodrom slične veličine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije