LOT leti svakodnevno do Beograda

Od kraja marta poljska avio kompanija leti svakodnevno između Varšave i Beograda omogućivši još bolje veze za naše putnike.

Datum / Date: 24.04.2016.

Autor / Author: Aviatica

Poljska avio kompanija LOT se predstavila srpskoj javnosti na konferenciji održanoj u Ambasadi Poljske u Beogradu, 19. aprila 2016.

Od ove letnje sezone LOT je uveo više letova između Varšave i Beograda. Već od kraja marta putnici iz Srbije mogu posetiti Varšavu svaki dan, leteći savremenim Embraer avionima. Preko Varšave im je omogućeno putovanje i dalje do Zapadne Evrope, Kanade ili SAD.

Vazdušna linija između Varšave i Beograda je obnovljena u januaru ove godine nakon šestomesečnog prekida zbog mera Evropske komisije.

„Zahvaljujući proširenoj frekvenciji letova na liniji iz Varšave ka Beogradu, u letnjoj sezoni, možemo ponuditi putnicima veći broj destinacija dostupnih u LOT-ovoj mreži, ne samo prema prelepim poljskim gradovima kao što su Krakov, Varšava, Gdanjs ili Vroclav, nego isto tako prema većem broju destinacija u Evropi kao i atraktvnim severnoameričkim gradovima kao što su Njujork, Čikago i Toronto. S druge strane, mi smo sigurni da će tako pogodan red letenja na liniji iz Varšave za Beograd podstači mnoge putnike iz Poljske i Centralne Evrope da provedu svoj odmor u glavnom gradu Srbije i posete prelepa mesta u ovoj zemlji“, rekao je Adrijan Kubicki, portparol LOT-a.

„LOT je zadovoljan operativnim rezultatima na postojećoj liniji ka Beogradu“ saznali smo iz odgovora Kristijana Role, direktora prodaje za Evropu i Bliski istok koji je dao Ex-YU Aviation portalu. On je dodao da broj direktnih i transfernih putnika varira u zavisnosti od dana putovanja, a da su među najpopularnijim transfernim destinacijama za naše putnike Toronto i neki zapadnoevropski gradovi.

I on i Hana Dalevska, otpravnik poslova Ambasade Poljske u Beogradu su se složili da je konkurencija koju LOT ima na ovoj ruti zdrava i poželjna, kao i da je saradnja sa konkurentskom Air Serbijom veoma korektna i na obostranu korist.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije