LOT planira dalje osnaživanje interkontinentalnog saobraćaja

Prema novoj strategiji razvoja poljski LOT treba do 2020. da postane vodeći avio-prevoznik u Poljskoj ali i u centralnoj i istočnoj Evropi.

Datum / Date: 20.09.2016.

Autor / Author: Aviatica

Poljski LOT je početkom septembra domaćoj javnosti predstavio svoj novi strateški plan razvoja do 2020. godine. U tom periodu poljski avio-prevoznik namerava da postane vodeća poljska avio-kompanija kao i lider u regionima Istočne i Centralne Evrope, koje je još prethodno rukovodstvo definisalo kao „Nova Evropa“.

Strategija LOT-a se zasniva na pet stubova: osvajanje rastućih tržišta, razvoj mreže linija i osnaživanje čvorišta, postizanje konkurentnosti, povećanje efikasnosti i izgradnja posvećnog tima.

Očekivanja su da će do 2020. godine LOT povratiti 25% poljskog tržišta i da će imati 10 miliona putnika na godišnjem nivou.

LOT će dalje osnaživati svoje pozicije na tržištu Severne Amerike i u glavnim poslovnim centrima u Aziji, a kao potencijalne zone širenja navode se regioni Centralne Azije i Bliskog istoka. „Razmatraju se linije do Kazahstana i Irana čiji potencijali su nedovoljno iskorišćeni i tu LOT vidi svoju šansu“, rekao je Rafal Milčarski, aktuelni generalni direktor poljskog avio-prevoznika.

Kroz samo nekoliko nedelja LOT će pokrenuti novu liniju kojom će povezati Varšavu i Seul, a sledeće godine je u planu i nova linija do Njujorka. Pored postojećeg leta do aerodroma JFK, LOT planira i letove do aerodroma Newark, što će biti veoma značajno zbog toga što je ovaj aerodrom značajno čvorište Star Alliance čiji je LOT član. Na taj način će biti omogućen znatno veći izbor mogućih konekcija do gotovo svakog američkog grada.

Uskoro će biti objavljene i nove linije koje su u planu, a očekuje se sa svim novim intekontintalnim linijama da će biti povećane frekvencije i tražnja na linijama koje povezuju gradove centralne i istočne Evrope sa Varšavom. Tome će doprineti i pojačanje flote uskotrupnih aviona. Prvi novi bi trebalo da stigne već sledeće godine, a pregovoru su u toku. Prema novoj strategiji LOT će 2020. godine koristiti 70 aviona od čega će 16 biti Dreamlineri i 15 će biti novi uskotrupni avioni kapaciteta do 150 sedišta.

Ova kompanija je u junu posle dužeg vremena zabeležila i pozitivne rezulate poslovanja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije