LOT povezuje Krakov i Čikago

Krakov i Čikago će biti povezani direktnom linijom poljskog avio-prevoznika LOT počev od jula naredne godine.

Datum / Date: 22.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avionom Dreamliner LOT će povezati drugi najveći poljski grad sa Severnom Amerikom. Novi interkontinentalni let poljske avio-kompanije biće između Krakova i Čikaga, a počeće u julu naredne godine. Sa jednim nedeljnim letom dva grada će biti povezana tokom cele godine.

Nova linija povezaće Malopoljski region Poljske sa američkim gradom u kome živi značajan broj poljskih iseljenika i njihovih potomaka.

U saopštenju LOT-a se navodi da su se stekli uslovi da se dva  grada spoje direktnom linijom imajući u vidu da je aerodrom u Krakovu sve prometniji kao i da LOT ulazi u fazu ekspanzije usled pristizanja novih aviona. Planirano je da na liniji od Krakova do Čikaga bude angažovan jedan od dva najnovija aviona Boeing 787, poznatih kao Dreamliner, koji treba da stignu u flotu LOT-a sredinom naredne godine.

Jedan direktni let nedeljno biće dopuna svakodnevnim letovima ka Čikagu iz Varšave. Prema rečima generalnog direktora LOT-a Rafala Milčarskog, za novu liniju vlada veliko interesovanje. Prema analizama ove kompanije više od 90.000 putnika iz Krakova leti ka Čikagu godišnje preko Varšave. Osim Malopoljske regije novi let ima mogućnost da privuče i putnike iz Šlezije, cele južne Poljske kao i Slovačke. Takođe je značajno i to da je Krakov veoma popularna turistička destinacija za američke putnike.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije