LOT se vratio u Beograd iako su restriktivne mere još uvek na snazi

Iako državljani Srbije ne mogu da uđu u Poljsku, aviokompanija LOT ponovo uspostavila letove između Varšave i Beograda.

Datum / Date: 06.10.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aviatica

Poljska aviokompanija LOT je ponovo poletela ka Beogradu. Prvi let posle više meseci pauze obavljen je avionom Embraer 175, a na letu je bilo tek desetak putnika kako u dolasku tako isto i u povratku.

Državljani Srbije ne mogu da ulaze u Poljsku prema važećim restriktivnim merama tamošnjih vlasti uz izuzetak onih koji imaju regulisan boravak u Poljskoj ili nekoj drugoj zemlji EU pa ne čudi tako mali broj putnika.

Iz aviokompanije LOT su potvrdili za naš sajt da će se letovi nadalje obavljati četiri puta nedeljno, ali nisu odgovorili na naše pitanje da li će zaista biti uspostavljen i let između Budimpešte i Beograda kako je najavljeno za kraj oktobra, s obzirom da je u Mađarskoj na snazi totalna zabrana ulaska za sve strance.

Kako LOT u velikoj meri prevozi putnike iz Srbije ka Severnoj Americi (Njujork, Čikago i Toronto), pokušali smo da saznamo kakva je situacija sa letovima do Amerike.

„U skladu sa važećim restriktivnim merama koje su na snazi od 28. septembra, LOT može da obavlja samo specijalne letove ka SAD“, potvrdili su nam iz LOT-a.

„Trenutno obavljamo letove od Varšave do Njujorka (JFK) i Čikaga i od Krakova do Čikaga. Jedino državljani SAD i stranci koji imaju trajni boravak u ovoj zemlji mogu da koriste ove letove. Zbog toga se oni ne nalaze u redovnom redu letenja i ne prodaju se slobodno na uobičajeni način. Zainteresovani putnici moraju da nam se obrate direktno i da nam prilože dokaz da imaju pravo da putuju ka SAD“, rekli su nam u LOT-u.

Kada će se situacija normalizovati nije poznato pa zbog toga u LOT-u omogućavaju maksimalnu fleksibilnost za svoje putnike, koji mogu menjati datum polaska ili destinaciju onoliko puta koliko to žele.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije