LOT uspostavlja direktne letove iz Budimpešte ka Njujorku i Čikagu

LOT Polish Airlines formira bazu u Budimpešti sa jednim Dreamlinerom i direktnim letovima ka Njujorku i Čikagu.

Datum / Date: 07.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Budimpešta će ponovo biti direktno povezana sa Severnom Amerikom. Poljska avio-kompanija LOT je objavila da od maja 2018. uvodi direktne letove iz glavnog grada Mađarske ka Njujorku i Čikagu avionom Dreamliner.

Poljski prevoznik je odlučio da odgovori na izuztnu tražnju koja postoji za ovim letovima, a njihovu uvođenje značiće prekretnicu za ceo region Centralne i Istočne Evrope u kome LOT postaje lider, navedeno je u saopštenju izdatom nakon konferencije za novinare održane u Budimpešti.

Letovi od Budimpešte (BUD) do Njujorka (JFK) će biti održavani četiri puta nedeljno: ponedeljkom, četvrtkom, petkom i nedeljom, dok će se prema Čikagu leteti dva puta nedeljno: utorkom i subotom. Obe linije će biti celogodišnje što znači da će jedan od LOT-ovih Dreamlinera biti stalno stacioniran na budimpeštanskom aerodromu gde će biti formirana operativna baza.

Budimpešta je poslednju direktnu vezu sa Njujorkom i Čikagom imala u 2011. godinu i tada je na tim rutama prevezeno više od 165.000 putnika. Svi oni su se potom preorijentisali na letove preko velikih evropskih aerodroma u Frankfurtu, Parizu, Amsterdamu ili Londonu što je njihova putovanja učinilo značajno dužim.

„Sigurni smo da će svi građani Budimpešte, Mađarske i okolnih regiona sada imati u ponudi daleko povoljniju opciju za putovanje ka Severnoj Americi i da će se odlučiti za naše direktne letove iz Budimpešte“, smatra Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

Na konferenciji održanoj u Budimpešti predstavljena je i analiza koju je poljska aviokompanija sprovela, a koja je pokazala da će nove linije koristiti putnici ne samo iz Mađarske već i susednih zemalja od Austrije, preko Slovačke, zapadne Rumunije do „balkanskih zemalja“.

„Ponosni smo što možemo da uspostavimo prvu bazu LOT-a van Poljske i što smo u prilici da uspostavimo ove letove iz Budimpešte. Ovo je zaista istorijski trenutak za sve tri zemlje (Poljska, Mađarska i SAD)“, rekao je Jost Lamers, direktor aerodroma u Budimpešti.

Letovi će se obavljati avionom Boeing 787-8 Dreamliner sa vrhunskim performansama i sa izuzetnim kapacitetom za kargo što će takođe značajno doprineti i razvoju ekonomskih odnosa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije