Otvoren vezni terminal 2B na beogradskom aerodromu

Vezni deo između Terminala 1 i 2 na beogradskom aerodromu svečano je otvoren nakon mesec dana probnog rada.

Datum / Date: 10.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Vezni deo između „starog“ Terminala 1 čija rekonstrukcija je još uvek u toku, i „novog“ terminala 2 je kompletno završen i svečano otvoren u petak, 7. jula 2017. u prisustvu domaćina direktora beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljevića,  ministarke saobraća Zorane Mihailović i direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjane Čizmarov.

Novi vezni deo završen je ranije. Deo za prijavu putnika za let pušten je u probni rad početkom juna dok su kancelarije za aviokompanije završene pre više meseci, ali za sada je tek jedan manji broj useljen.

Novi deo za prijevu putnika za let sa 10 šaltera je nazvan Terminal 2B. Od deset postojećih šaltera dva su rezervisana za automatsku predaju prtljaga (automatic drop-off) na kojima će putnici koji su se na let prijavili samostalno preko interneta ili preko aerodromskog kioska moći sami da predaju svoj prtljag. Ova dva šaltera trenutno nisu u funkciji. Postavljanje uređaja za automatsku predaju prljaga još nije urađeno. Na Terminalu 2B su postavljena i tri nova automata (kioska) za samostalno prijavljivanje  putnika za let.

20170707_102455

Radovi na Terminalu 1 se još uvek nastavljaju, ali će prva grupa šaltera od ove nedelje biti puštena u probni rad. Na aerodromu očekuju da do kraja jula svi šalteri, njih 18, bude pušteno u probni rad. Ujedno je završeno i ulepšavanje hola na spratu Terminala 1, ispred pasoške kontrole. Postavljene su udobne garniture za sedenje, prirodno zelenilo, fotografije Beograda, a zidovi su ukrašeni fototapetama sa motivima prirode.

Buduci izgled Terminala 1

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije