LOT utvrđuje bazu u Budimpešti

Početna|VESTI|LOT utvrđuje bazu u Budimpešti

LOT utvrđuje bazu u Budimpešti

Poljski LOT uvodi Embraer 195 u svoju bazu u Budimpešti i pokreće nove linije ka evropskim gradovima.

Objavljeno:20. 2. 2019.|06:00 » 22:55Autor: Tagovi:, , , , |

LOT je od ponedeljka, 18. februara uspostavio direktnu liniju između aerodroma u Budimpešti i londonskog aerodroma City (LCY) čime je označio prekretnicu u razvoju prve i jedine baze van Poljske.

Poljski će nacionalni avioprevoznik leteti čak dva puta dnevno na ovoj ruti želeći da privuče prvenstveno poslovne putnike. Najavljujući ovu liniju generalni direktor LOT-a Rafal Milčarski je potvrdio ozbiljne namere o uspostavljanju baze u glavnom gradu Mađarske. Planirano je da u ovom gradu bude stalno stacioniran avion Embraer 195.

Nove linije ka Bukureštu i Briselu

Pored postojećih letova ka Njujorku i Čikagu, Varšavi i Krakovu i Londonu (City) Budimešta će dobiti i direktne linije LOT-a ka Bukureštu i Briselu počev od 2. septembra. Linije će biti visokofrekventne sa ciljem da privuku poslovne putnike. Avion kojim će biti održavane će imati tri putne klase: ekonomsku, premijum ekonomsku i biznis. Ideja je LOT počne da razvija transferni saobraćaj na aerodromu u Budimpešti.

Prošle godine LOT je prevezao 8,8 miliona putnika na 100 linija na tri kontinenta. Plan menadžmenta je da u ovoj godini preveze 10 miliona putnika imajući u vidu veliku obnovu flote koja je u toku. Do kraja godine se očekuje dolazak devet novih Boeing-a 737 MAX; u floti je već pet ovih aviona. Flota Dreamliner-a (Boeing 787) će brojati 15 letelica nakon što ove godine stigne još četiri. U floti za regionalni saobraćaj se nalazi 34 aviona Embraer.