Lufthansa Group integriše ceo Brussels Airlines u Eurowings

Belgijski avio-prevoznik Brussels Airlines će biti u potpunosti integrisan u Eurowings Group do kraja 2018.

Datum / Date: 19.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Lufthansa Group je preuzela 100% akcija kompanije SN Airholding, koja je vlasnik avio-prevoznika Brussels Airlines, što je deo dogovora o integraciji belgijskog avio-prevoznika u Lufthansinu Eurowings grupu tokom 2018.

Lufthansa Grupa (LHG) koja u svom vlasništvu ima avio-prevoznike Lufthansa, SWISS, Austrian i Eurowings donela je odluku da preuzme preostalih 55% akcija belgijskog avio-prevoznika i tako postane njegov jedini vlasnik. Utvrđena cena preuzimanja je 2,6 miliona evra, a kompletna transakcija će biti završena tokom januara 2017.

„Brussels Airlines pokriva veoma atraktivno tržište. Ima sjajnu mrežu linija u Africi i poseduje odličnu troškovnu strukturu što mu omogućava da se uspešno izbori sa narastajućom low-cost konkurencijom na belgijskom tržištu „, rekao je Karsten Špor, generalni direktor Lufthansa Grupe medijima okupljenim u Briselu na konferenciji održanoj 15. decembra.

Kada je Lufthansa pre osam godina preuzela 45% akcija Brussels Airlines-a ova kompanija je imala samo tri širokotrupna aviona. Danas ih ima devet, a broj putnika je povećan za više od 30% na 7,5 miliona. U poslednje tri godine kompanije je za 15% smanjila troškove, a prošle godine je ostvarila profit od 43,4 miliona evra

Pristupanjem Brussels Airlines-a Eurowings grupa će imati 180 aviona na raspolaganju i postaće pan-evropska avio-kompanija. Brend Brussels Airlines-a će biti sačuvan, a pored imena ove kompanije stajaće napomena da se radi o članu Eurowings Grupe (Brussels Airlines – member of the Eurowing Group).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije