Avion Air Serbije nije učestvovao u saobraćajnom incidentu na „Tesli“

Pojedini mediji su objavili netačnu informaciju da je avion Air Serbije učestvovao u manjem saobraćajnom udesu.

Datum / Date: 18.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Vest da je avion Air Serbije učestvovao u manjem saobraćajnom udesu na platformi beogradskog aerodoma „Nikola Tesla“ nije tačna, saznaje Aviatica.

Kako je reporter portala Pink.rs javio „avion se kretao u rikverc kada je došlo do incidenta“. Navodi se i da su u avionu u trenutku incidenta bili putnici. Vest su posle prenele i Novosti.

beg-incident-novosti-greskaPrema našim saznanjima nijedan avion Air Serbije nije učestvovao u bilo kakvom incidentu.

Svi avioni su danas odleteli na vreme osim aviona za London, koji je jutros kasnio usled loših vremenskih prilika na londonskom aerodromu.

Da je bilo koji avion makar ogreban od strane nekog aerodomskog vozila on bi prema procedurama morao biti isključen iz saobraćaja dok se ne utvrdi da je ispravan.

Aerodrom je povodom ove vesti koja je uznemirila javnost izdao saopštenje u kome se potvrđuje da se dogodio manji saobraćajni incident u kome su „učestvovala dva vozila“.

Ovu vest je demantovala i sama Air Serbija, nakon čega je Pink.rs promenio tekst i naveo da su u incidentu učestvovala dva motorna vozila koja služe za opsluživanje aviona – jedno je aerodromsko, a drugo u vlasništvu Air Serbije.

U ovom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena veća materijalna šteta, a nije bilo ni uticaja na redovnost saobraćaja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije