Lufthansin avion se pokvario prilikom sletanja u Beograd

Avion Lufthanse koji se pokvario prilikom sletanja na beogradski aerodrom prebačen u Jat Tehniku gde će biti popravljen.

Datum / Date: 14.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Lufthansa je otkazala let LH 1407 od Beograda do Frankfurta, 13. marta 2017. usled kvara aviona koji je doleteo iz Frankfurta i nije bio u mogućnosti da obavi povratni let.

Avion Airbus A319, registarske oznake D-AILI je prilikom sletanja na beogradski aerodrom pri idealnim vremenskim uslovima na visini prilaza od 3000 stopa napravio široki zaokret i podigao se na skoro 10000 stopa. Posle nešto više od pola sata kruženja avion je sleteo na pistu gde je i ostao dok ga već spremne aerodromske služne nisu pomerile na udaljenu parking poziciju na B platformi.

lh d-aili kvar

Ilustracijar: Flighradar24.com

Povratni let za Frankfurt je otkazan, a deo putnika koji nije preusmeren na druge letove prebačen je jutros redovnim letom za Frankfurt. Lufthansa je sinoć vanredno poslala veći avion Airbus A321 umesto planiranog A319 kako bi svi putnici od juče mogli biti prebačeni danas.

Avion koji se pokvario je danas odvučen na stajanku Jat Tehnike gde će biti popravljen. O kakvom kvaru se radi nismo uspeli da saznamo.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije