Magla u Dubaiju otkazuje letove

Magla kakva do sada nije viđena u Dubaiju već danima pravi problem avio-saobraćaju i to pred Novu godinu.

Datum / Date: 31.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Izveštači iz Dubaija navode da je magla koja je okovala ovaj grad proteklih nekoliko dana do sada najgora. Zbog teških vremenskih prilika avio-saobraćaj na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju, inače najprometnijem na svetu je u kolapsu.

Kako Aviatica saznaje avio-kompanija flydubai je otkazala sve letove ka Evropi i Rusiji, a na hiljade putnika je ostalo zarobljeno na aerodromima. Među onima koji neće moći da otputuju na doček Nove godine u Dubaiju su i putnici iz Beograda.

Avio-kompanija flydubai je reagovala saopštenjem upućenom putnicima i javnosti.

„Na stotine letova je otkazano, avioni su preusmereni na okolne aerodrome i kašnjenja su velika. Hiljade putnika je pogođeno ovim teškim poremećajem saobraćaja i njihovi planovi za praznike su pokvareni. Bezbednost naših putnika i članova posada nam je na prvom mestu i nastavićemo da pratimo razvoj meteo situacije i da sledimo uputstva nadležnih vazduhoplovnih vlasti. Razumemo da su naši putnici uznemireni i najiskrenije se izvinjavamo zbog nemogućnosti da ih prebacimo na željene destinacija u vreme praznika. Iako je razlog poremećaja saobraćaja u potpunosti van naše kontrole, činimo sve da što više umanjimo posledice ove situacije. Naši timovi na aerodromima u Dubaiju i širom naše mreže će uraditi sve što je u njihovoj moći da pomognu svim putnicima dok se saobraćaj ne normalizuje“.

Let iz Beograda za Dubai od 29. decembra pomeren je na 30. decembar, a let za Dubai koji je planiran 31. decembra je otkazan.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije