Mahan Air ponovo ukida liniju iz Teherana ka Beogradu

Iranska aviokompanija Mahan Air nakon neuspešnog pokušaja ponovnog povezivanja Beograda i Teherana opet ukida ovu liniju.

Datum / Date: 17.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wikimedia

Kako Aviatica upravo saznaje, iranska aviokompanija Mahan Air ponovo ukida liniju između Beograda i Teherana.

Poslednji let koji je planiran je 20. oktobra, a nakon toga se letovi obustavljaju, sudeći prema aktuelnom redu letenja ove aviokompanije.

Mahan Air je nedavno obnovio direktne liniju do Beograda sa planira dva leta nedeljno, petkom i nedeljom, ali su tokom oktobra leteli samo nedeljom – let petkom je otkazivan.

Prema nedavno unetim izmenama u red letenja, svi dalji letovi, posle 20. oktobra su otkazani. Iz kompanije nema saopštenja, a kako nezvanično saznajemo razlog je veoma slaba tražnja.

Mahan Air je poznat u Srbiji, jer leti ka Beogradu sa brojnim prekidima od aprila prošle godine. U početku je kompanija imala veoma dobra punjenja i veliki broj putnika, s obzirom da je Srbija na kratko ukinula vize iranskim državljanima. Ubrzo je to postao veliki problem zbog koga je Srbija ušla u spor sa Evropskom unijom, jer se ispostavilo da veliki broj putnika od Teheranu ka Beogradu nisu turisti već migranti koji su preko naše zemlje pokušavali da se domognu Evropske unije.

Letovi su iznenada ukinuti od sredine avgusta, kada je bezvizni režim prestao da važi, a nakon toga su ponovo najavljivani više puta pa potom otkazivani, da bi ove godine ipak bili uspostavljeni, ali kako vidimo veoma neuspešno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije