Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu najviše čartera ikada

Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu očekuju najuspešniju čarter sezonu uz povećanje od 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Datum / Date: 12.06.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Aerodrom Nikola Tesla očekuje najuspešniju čarter sezonu. Do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju biće oko 20 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

Najbogatija turistička ponuda tradicionalno je za letovališta u Grčkoj, Italiji, Turskoj, Španiji, Egiptu i Tunisu, a čarter letovi će se obavljati ka ukupno 29 destinacija.

Grčka će i ove godine biti najatraktivnija država za naše turiste. Letove su 3 avio-kompanije predvidele ka 14 aerodroma, a najveći broj letova biće obavljen ka ostrvima Krit, Rodos i Krf.

Sve je veći i broj turista koji letuju u Turskoj, a najviše letova planirano je ka Antaliji i Bodrumu, a od ove godine biće obnovljeni i letovi za Dalaman. Veliki novitet je da će prvi put ove sezone neki avioni aviokompanije Air Serbia koji obavljaju letove za Antaliju biti korišćeni i za obavljanje povratnog leta Antalija – Banja Luka.

I ove godine je veliko interesovanje naših turista za letovanje u popularnim turističkim destinacijama u Italiji. Čarter letovi će se obavljati ka 5 aerodroma, a prvi put u ponudi su letovi ka gradu Algeru na Sardiniji.

Pored dva redovna nedeljna leta za grad Tunis, aviokompanija Tunisair ove godine ponovo će obavljati čarter letove za Monastir.

Interesovanje za letovanje u Egiptu ove godine je znatno veće nego prethodnih. Čarter letovi ka Egiptu će se ove godine obavljati za Hurgadu, ali će letove obavljati 3 avio-kompanije sa dupliranim kapacitetima u odnosu na prethodno leto.

U Španiji čarter letovi će se obavljati ka aerodromima u Đironi, Palma de Majorci i Barseloni, uz sezonsku liniju Vuelinga za Barselonu u redovnom avio-saobraćaju.

Nakon košarkaške, na Aerodromu nas ovoga leta očekuje i fudbalska “groznica”. U najavi je veliki broj čartera koji će prevoziti naše navijače kako bi bodrili našu fudbalsku reprezentaciju na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Ova godina karakteristična je i po interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju. Izraelske avio-kompanije Israir Airlines i Arkia Airlines i dalje će održati intenzitet letova iz Tel Aviva, a kao i prošle godine, predviđena je i serija čartera iz Izmira, odakle prevozi kompanija SunExpress. Interesovanje iranskih turista za posetu Srbiji u izuzetnom je porastu nakon ukidanja viza, pa će tokom letnje sezone najverovatnije čak 3 avio-kompanije dovoditi iranske turiste u Srbiju.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije