Norwegian uveo naplatu ručnog prtljaga

Krajem januara low-cost aviokompanija Norwegian počela da naplaćuje ručni prtljag na svim svojim letovima.

Datum / Date: 05.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Norwegian

Norwegian, jedna od najvećih i svakako najpopularnijih low-cost aviokompanija, počela je sa naplatom ručnog prtljaga.

Dosadašnja pravila za prevoz ručnog prtljaga ove kompanije su bila veoma darežljiva prema putnicima posebno u poređenju sa ostalim low-cost kompanijama. Ne čudi što je bila omiljena i često osvajala nagrade, ali pitanje je kako će se nova pravila sada odraziti na imidž kompanije.

Počev od 23. januara 2020, Norwegian naplaćuje ručni prtljag koji se odlaže u pregrade iznad sedišta. Manji komadi ručnog prtljaga (rančevi ili torbe), koji mogu da se smeste ispod sedišta se neće naplaćivati, ali putnici koji žele da sa sobom u kabinu ponesu male, kabinske kofere moraće da plate dodatno.

Uz najjeftinije (light) tarife, putnici će moći da doplate za veći kabinski prtljag (jedan komad do 10kg težine) najkasnije četiri sata pred poletanje. Cena će biti od pet do osam britanskih funti (od 6 do 11 evra) u zavisnosti od destinacije i dužine leta.

Šematski prikaz novih pravila / Kliknite za uvećanje

Putnici sa light plus tarifom i dalje mogu da ponesu sa sobom dva komada ručnog prtljaga, jedan manji (ispod sedišta) i drugi veći (iznad sedišta) ukupne težine do 10 kilograma, kao i da predaju jedan kofer za prevoz u prtljažniku maksimalne težine do 23 kg.

Za putnike sa premium, flex ili premium flex kartama, dva komada ručnog prtljaga će takođe biti besplatna ali će oni moći da teže do 15 kilograma. Ovi će putnici takođe imati uključen u cenu i prevoz dva komada predatog prtljaga.

Uz ove promene, Norwegian je povećao maksimalnu težinu predatog prtljaga sa 20 na 23 kilograma.

Pogledajte video sa objašnjenjem novih pravila:

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije