Nova mobilina aplikacija Air Serbije za kupovinu avio-karata

Air Serbia je predstavila novu mobilnu aplikaciju za jednostavniju kupovinu avio-karata.

Datum / Date: 31.01.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

U cilju unapređenja usluga i pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, Air Serbia je pokrenula novu verziju mobilne aplikacije za kupovinu avio-karata, koja je dostupna za preuzimanje putem Google Play prodavnice za Android telefone i App prodavnice za korisnike Apple uređaja. Postojeći korisnici ne moraju da preuzimaju novu aplikaciiju, već je dovoljno da ažuriraju prethodnu verziju.

Nove mogućnosti aplikacije značajno će olakšati proces kupovine avio-karata i dodatnih usluga. Korisnicima će na raspolaganju biti mogućnost lakšeg pronalaska nižih cena, brži proces kupovine, vidljivost korpe za kupovinu i opcija deljenja dokumenata. Nova aplikacija će biti lakša za rukovanje zahvaljujući histogramu koji pojednostavljuje pretragu za niskim cenama, opciji skeniranja pasoša za lakše učitavanje putnih dokumenata i potpuno prilagođenoj mapi sedenja za bolji pregled mogućnosti izbora sedišta.

„Nova unapređenja aplikacije predstavljaju važan razvojni korak u digitalizaciji našeg poslovanja, imajući u vidu da više od 60 odsto korisnika pristupa veb-sajtu Air Serbije sa mobilnih uređaja. Potrebe putnika i povratne informacije koje dobijamo od njih stavljene su u fokus ovog projekta. Rezultat toga je, između ostalog, naš personalizovani sistem za onlajn rezervaciju koji smo samostalno razvili, čime se ne može pohvaliti veliki broj avio-kompanija. Želimo da podstaknemo naše putnike da isprobaju novu aplikaciju i podele sa nama svoje utiske o stavkama koje im se učine važnim. Naš tim će im odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a nama će povratne informacije biti od vitalnog značaja za dalja unapređenja aplikacije,“ izjavio je Srđan Prokić, viši menadžer za e-Commerce u Air Serbiji.

Na osnovu sprovedenih testiranja, utvrđeno je da približno vreme potrebno za rezervaciju karte, korisniku koji nikada ranije nije koristio mobilnu aplikaciju, iznosi manje od šest minuta.

Prethodna verzija aplikacije Air Serbia zabeležila je više od 50.000 preuzimanja. U julu 2020. godine lansirana je prva verzija za Android telefone, dok je već u septembru iste godine aplikacija postala dostupna i korisnicima Apple uređaja. Konstantna unapređenja veb-sajta i mobilne aplikacije nacionalne avio-kompanije dovela su do značajnog porasta prodaje putem digitalnih kanala, koja je tokom prvih šest meseci 2021. godine činila 44 odsto udela u ukupnoj prodaji avio-karata.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije