Austrian Airlines od leta ponovo poleće za Los Anđeles

Sa 12 novih aviona, Austrian Airlines će ovog leta značajno povećati broj letova i uvešće ponovo liniju do Los Anđelesa.

Datum / Date: 02.02.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian Airlines

Austrian Airlines je objavio letnji red letenja za 2022. sa 110 destinacija i 1.300 letova svake nedelje u vršnom periodu tokom letnje sezone.

Austrijska avio-kompanija nastavlja da obnavlja saobraćaj i približava se periodu pre korona-krize.

Kompanija sa sedištem i glavnom bazom u Beču, uspostaviće nove linije do Valensije i Kavale u Grčkoj, a planirane su i nove dugolinijske destinacije. Kao najinteresantniju stavku u novom redu letenja, Austrian navodi povratak na liniju Beč – Los Anđeles od 20. maja 2022. Na ovoj liniji leteće pet puta nedeljno avionom Boeing 777-200/200ER.

Sa novim letovima do Zapadne obale SAD, Austrian će imati ukupno 33 leta nedeljno između Austrije i SAD, uključujući i letove do Čikaga, Vašingtona i dva njujorška aerodroma – JFK i Newark.

Kada je Evropa u pitanju, u fokusu Austrian-a ove će godine biti turističke destinacije na Mediteranu. Tako će ova kompanija samo u Grčkoj sletati na 19 aerodroma, a nova linija će biti prema Kavali. Slično je i sa letovima do Španije gde se Valensija dodaje u mrežu linija i do Italije gde će obavljati 115 letova nedeljno do 11 gradova.

Mnoge evropske destinacije Austrian-a će biti pojačane uvođenjem novih letova. Tako će do Sofije biti 24 leta nedeljno, do Tirane 17, a Nice 14 letova. Do Rejkjavika će biti povećan broj letova na četiri nedeljno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije