Ready to Fly – provera zdravstvene dokumentacije pre puta

Svojim putnicima Air France nudi besplatnu uslugu provere zdravstvene dokumentacije pre početka putovanja.

Datum / Date: 29.01.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France

Pravila za ulazak u različite zemlje se konstantno menjaju, pa običan čovek ne može uvek da zna koji će mu papiri biti potrebni.

Kako je ovaj problem posebno izražen u avijaciji zbog tranzita i menjanja letova, Air France je još jula 2021. uveo elektronsku uslugu „Ready to Fly“ (Spremni za let), pomoću koje putnici lako mogu da provere da li imaju svu dokumentaciju koja im je potrebna za ulazak u zemlju u koju putuju.

Pošto sve veći broj država zahteva i potvrdu o vakcinaciji, ova usluga je nedavno unapređena, pa sada putnici mogu da elektronski očitaju i svoju potvrdu o vakcinaciji. Ready to Fly servisom je trenutno pokriveno više od 140 avio-linija sa 80 aerodroma, što predstavlja više od 600 dnevnih letova avio-kompanije Air France.

Onlajn provera dokumentacije o primljenoj vakcini

„Ready to Fly“ servis omogućava putniku da pre dolaska na aerodrom proveri svoju medicinsku dokumentaciju potrebnu za let, i tako ozbegne uzastopne ručne provere na aerodromu na dan putovanja.

Kao i kod dosadašnje usluge, Air France će nekoliko dana pre poletanja poslati mejl putniku i pozvati ga da aplouduje svoju potvrdu o vakcinaciji. Nakon što se ova potvrda proveri, status putnika će biti promenjen u „spreman za let“, te on neće prolaziti kroz ponovne provere na aerodromu. Putnici koji ne provere svoju potvrdu o vakcinaciji onlajn, mogu to da urade i na samouslužnim punktovima na aerodromima u Parizu (Šarl de Gol i Pariz Orli), Bordou, Lionu, Marseju, Monpeljeu, Miluzu, Nici, Nantu, Strazburu i Tuluzu. Sve što treba da urade je da skeniraju QR kod na svojoj potvrdi o vakcinaciji.

“Ready to Fly“ dostupan na preko 140 avio-linija

Kako se usluga “Ready To Fly” pokazala popularnom među putnicima (preko 600 000 putnika ju je već koristilo), Air France je počeo da je postepeno uvodi na sve veći broj letova, te je sada ovom uslugom pokriveno više od 140 avio-linija sa 80 aerodroma, što predstavlja više od 600 dnevnih letova uključujući: sve domaće letove u Francuskoj i do/iz Korzike i prekomorskih teritorija, letove za/iz SAD, Argentine, Čilea i Brazila, letove iz Francuske za Nemačku, Španiju, Grčku, Italiju, Portugal, Gabon i Senegal, letove za Francusku na polasku iz Evrope i Kanade.

Air France podseća svoje putnike da su od 24. januara 2022. godine potvrde o vakcinaciji obavezne za sve starije od 16. godina na svim letovima unutar Francuske (s izuzetkom Korzike i prekomorskih teritorija).

Foto / Photo ©: Air France

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije