Nove kabine sa stilom u avionima Brussels Airlines-a

Nov enterijer aviona za interkontinentalne letove aviokompanije Brussels Airlines pleni svojim dizajnom.

Datum / Date: 01.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Brussels Airlines je predstavila novi enterijer za interkontinetalnu flotu. Svi širokotrupni avioni ove kompanije će dobiti kompletno novi enterijer uključujući kabine biznis, premijum ekonomske i ekonomske klase. Autor dizajna je studio JPA Design, a cena investicije će biti 10 miliona evra po avionu.

Projekat koji je nazvan „butik hotel u vazduhu“ je već počeo, a prvi avion, Airbus A330 sa novim enterijerom će biti u saobraćaju već od aprila ove godine. Interkontinentalna flota Brussels Airlines-a se sastoji od 4 aviona A330-200, 10 aviona A330-300 i 2 aviona A340-300.

Belgijski dodir

Materijali vrhunskog kvaliteta će biti korišćeni za opremanje putničke kabine. Akcenat je stavljen na drvo i kožu, a inspiracija je pronađena u belgijskom art nuvou i radovima čuvenog belgijskog arhitekte i dizajnera Viktora Horte. Osim unutrašnjosti aviona biće promenjen i servis tokom leta. Meni za posluženje u biznis klasi biće osmišljen od strane najpoznatijih belgijskih kuvara i uključivaće ono po čemu je ova zemlja poznata – pivo i čokoladu. Putnici će moći da uživaju u osam najpoznatijih belgijskih piva i u čokoladama Neuhaus. Oni koji više vole vino moći će da biraju kvalitetna belgijska vina.

Brussels Airlines new business class cabin

Nova kabina biznis klase / Foto: Brussels Airlines

Biznis klasa sa stilom

Nova kabina biznis klase nudiće atmosferu malih i ušuškanih hotela sa stilom. Kao dizajn motiv unutar kabine pojavljivaće se elementi art nuvo stila koji će takođe biti primenjeni i u salonu za putnike biznis klase „The Loft“ na aerodromu u Briselu. Tepisi u avionu će biti dizajnirani po uzoru na glavne motive čuvene železničke stanice u Antverpenu koja ima veliki istorijski i arhitektonski značaj.

Brussels Airlines premium economy class

Nova kabina premijum ekonomske klase / Foto: Brussels Airlines

Premijum ekonomska klasa

Sa promenom enterijera avioni i kompletna usluga Brussels Airlines-a će dobiti i sasvim novu putnu klasu. Biće uvedena premijum ekonomska klasa koja će u potpunosti biti odvojena od dve postojeće klase (biznis i ekonomske). Ova klasa će doneti više prostora za putnike u odnosu na ekonomsku klasu, šira sedišta i veće naslone za glavu kao i mogućnost obaranja sedišta pod uglom od čak 40 stepeni. Sistem zabave će biti dostupan preko HD touch-screen ekrana dimenzija 13,3 inča što je među najvećim ekranima u sličnim putnim klasama u Evropi. Putnici će imati i veće sklopive stočiće, priključke za USB i struju.

Ekonomska klasa

Nova ekonomska klasa će doneti više prostora za putnike. Sedišta će biti ergonomska sa boljim naslonima za vrat i glavu. Putnici će takođe imati priključke za USB i struju, a veličina ekrana u okviru elektronskog sistema zabave tokom leta će biti 10,1 inča.

Brussels Airlines new economy class

Nova kabina ekonomske klase / Foto: Brussels Airlines

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije