Novi tarifni sistem Lufthanse omogućava jeftinije karte

Upoznajte novi evropski tarifni sistem Lufthanse koji omogućava jeftinije karte i putovanja po meri svakog putnika

Datum / Date: 09.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Nemački avio prevoznik Lufthansa je od oktobra prošle godine počeo da primenjuje novi tarifni sistem na svim svojim letovima unutar Evrope.

Od 1. oktobra na svim letovima postoje tri jasno definisana tarifna razreda što će omogućiti putnicima daleko veću mogućnost izbora prilikom kupovine avio karata. Kako tvrde u Lufthansi prilikom predstavljanja novog tarifnog sistema, putnici će sada samostalno moću da biraju usluge koje žele tokom leta. Na ovaj način im je omogućeno da karte plaćaju jeftinije, ako, na primer, putuju na nekoliko dana noseći sa sobom samo ručni prtljag.

Novi tarifni sistem se sastoji od tri osnovne tarife za ekonomsku klasu: light, classic i flex. Nova najjeftinija mogućnost je „light tarifa“ koja će biti slična tarifama low cost avio prevoznika. Putnici koji izaberu ovu tarifu imaju svoje mesto na letu, nose samo ručni prtljag i nemaju nikakvu mogućnost da menjaju kartu.

Šematski prikaz novih tarifa

(Kliknite za uvećanje)

lufthansa-new-fares-at-a-glance

Komercijalni direktor Lufthanse Jens Bischof, koji je predstavio ovaj novi tarifni sistem, naveo je podatak koji je inspirisao kompaniju da uvede upravo ovakvu jednu tarifu – čak trećina putnika unutar Evrope putuje samo sa ručnim prtljagom.

Oni koji pak ostaju duže i nose više stvari na put, mogu da izaberu „classic“ tarifu, koja odgovara dosadašnjoj standardnoj usluzi tokom leta. Uz ovu tarifu putnik može da preda i jedan komad prtljaga do 23kg težine, ali i da bira željeno sedište tokom leta.

Oni putnici kojima je potrebno više mogu da kupe kartu prema „flex“ tarifi. Ona će im omogućiti pored predatog prtljaga i rezervaciju željenog sedišta i promenu karte pre otpočetog putovanja i to bez doplate.

Novi tarifni sistem je omogućio i jeftinije karte na evropskim letovima. Zahvaljujući novoj light tarifi cene karata Lufthanse su veoma konkurentne cenama lowcost avio kompanija unutar Evrope. Putnici iz Beograda, kao i svi ostali u mreži linija Lufthanse, mogu da putuju do svih evropskih gradova po veoma atraktivnim cenama koje se kreću već od 109 evra koliko košta povratna karta na liniji Beograd – Frankfurt sa uključenim svim pripadajućim taksama.

LH 645x300

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije