Odlični rezultati aerodroma Nikola Tesla

Beogradski aerodrom Nikola Tesla nastavlja sa odličnim poslovanjem. Uz rast broja putnika rastu i prihodi.

Datum / Date: 05.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u prvom kvartalu ove godine ostvario ukupne prihode od 2 milijarde dinara, što je 10 odsto više nego u istom period prošle godine. U ovom periodu, poslovni prihodi veći su 11 odsto, dok je poslovna dobit 8 odsto od ostvarene poslovne dobiti ostvarene prošle godine.

Ostvarena je bruto dobit od 580 miliona dinara, dok je ostvarena neto dobit od 510 miliona dinara veća 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Rukovodstvo Aerodroma Nikola Tesla Beograd, u cilju stalnog poboljšanja kvaliteta svih svojih usluga, radi na ostvarivanju što boljih poslovnih rezultata. Po svim poslovnim pokazateljima očekujemo da ova godina bude godina daljeg uspona, a ujedno i rekordna po svim parametrima.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja sa izuzetnim rezultatima i već 11 meseci uzastopno beleži povećanje broja putnika.

U aprilu je beogradski aerodrom ugostio za ovaj mesec rekordnih 416.242 putnika, što je čak 14 odsto više nego u aprilu prethodne godine, a ujedno i najveće mesečno procentualno povećanje broja putnika u poslednjih nekoliko godina.

Od početka godine usluženo je ukupno 1.372.230 putnika, 11 odsto više nego u istom periodu prethodne rekordne godine, a prevezeno je blizu 6.300 tona robe i pošte, odnosno 14 odsto više nego prošle godine.

U godini kada Aerodrom proslavlja prvih 55 godina rada, cilj i objektivno očekivanje  je da ćemo prevazići magičnu cifru od 5,5 miliona putnika, navedeno je u saopštenju aerodroma Nikola Tesla.

(Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla Beograd)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije