Osam osoba povređeno na letu Eurowings-a zbog jakih turbulencija

Tri člana posade i pet putnika je povređeno prilikom jakih turbulencija na letu Eurowings-a od Lamecije do Berlina.

Datum / Date: 11.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Marvin Mutz / Wikimedia

Avion Eurowings-a na letu EW8855 od Lamecije Terme u Italiji do Berlina, 9. septemba, upao je u jake turbulencije samo 20-tak minuta nakon poletanja.

Ovom prilikom, koja se u avio saobraćaju označava kao akcident, povređeno je tri člana posade i pet putnika, a jedno od njih teže. U trenutku kada su turbulencije počele, posada je uključila znak za vezivanje i pozvala putnike da se vežu, ali je već bilo kasno, pošto su turbulencije nastupile iznenada i bile su veoma jake, piše AV Herald, sajt koji prati sve incidente u avio saobraćaju.

Uprkos povredama, kapetan je odlučio da let može da se nastavi do planiranog odredišta, pa je svim povređenima nakon sletanja na berlinski aerodrom Tegel ukazana hitna medicinska pomoć.

Turbulencije su veoma česte i obično iznenadne. Zbog toga kabinsko osoblje uvek obavesti putnike, kada se isključi pojas za obavezno vezivanje, da je poželjno da ipak sve vreme tokom leta budu vezani. Povrede prilikom turbulencija su veoma česte, a mogu biti i izuzetno opasne i teške.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije