Padaju rekordi iz dana u dan na beogradskom aerodromu

Početna|VESTI|Srbija i region|Padaju rekordi iz dana u dan na beogradskom aerodromu

Padaju rekordi iz dana u dan na beogradskom aerodromu

U saopštenju beogradskog aerodroma Nikola Tesla navodi se da je u petak, 20. jula zabeležen dnevni rekord sa preko 23 hiljade putnika.

Objavljeno:23. 7. 2018.|09:32Autor: Tagovi:, , , |

U petak, 20. jula beogradski aerodrom zabeležio je istorijski rekord u broju putnika po danu kada je registrovano 23.335 putnika. U saopštenju aerodroma Nikola Tesla stoji da je prethodni rekord ostvaren samo četiri dana ranije, u ponedeljak 16. jula kada je bilo 23.320 putnika. U poslednje dve nedelje jula na beogradskom aerodormu zabeleženo je više od 300.000 putnika.

Još jedan rekord u broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma Nikola Tesla, zabeležen je 9. jula ove godine, kada je broj dolaznih putnika bio 11.887, dok je prethodni dan sa najviše putnika u dolasku bio 18. maj ove godine, kada ih je bilo 11.810 putnika.

Uz procenjeni porast broja putnika u čarter saobraćaju do kraja letnje sezone od oko 25 odsto u odnosu na prošlu sezonu, porast broja putnika od 7 odsto u prvih pola godine i usluženih 2,5 miliona putnika osam dana ranije nego prošle godine, Aerodrom Nikola Tesla Beograd očekuje još jednu rekordnu godinu.

Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu