Počeo putnički avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu

Sletanjem aviona avio-kompanije Wizz Air iz Londona u ponedeljak, 18. maja u 11.35 otpočeo je redovan komercijalni avio-saobraćaj.

Datum / Date: 18.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air Press Centar

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, danas, 18. maja i zvanično je obnovljen komercijalni putnički avio-saobraćaj.

Avion Airbus A320 mađarske low-cost avio-kompanije Wizz Air je sleteo na pistu beogradskog aerodroma danas oko 11.35 na letu W9 4002 iz Londona, sa aerodroma Luton.

Kako Aviatica saznaje u avionu se nalazilo samo 93 putnika iako je broj prodatih karata bio znatno veći. Prema različitim izvorima za let iz Londona prodato je oko 130 karata ili oko 160, ali se na letu pojavilo samo 93 putnika. Za povratak iz Beograda prodato je oko 60 karata, ali se ne zna koliko putnika će se i pojaviti. Kapacitet aviona je 180 putničkih mesta.

Glavni razlog za ovoliki broj neprijavljenih putnika na let su još uvek važeće restrikcije za putovanja, prema kojima stranci ne mogu da uđu u Srbiju bez testa starog 72 sata ili 14-dnevnog karantina.

Na beogradskom aerodromu su pre dva dana saopštili da je sve spremno za povratak avio-kompanija i putnika. Uvedene su stroge mere za sprečavanje širenja zaraze, a jedna od njih je i zabrana ulaska u zgradu Terminala osobama koje nisu putnici.

Na beogradskom aerodromu će danas biti obavljen samo ovaj jedan let Wizz Air-a, a malo veći broj letova se može očekivati već 21. maja kada Air Serbia planira postepeno obnavljanje avio-saobraćaja ka manjem broju destinacija. Veći obim saobraćaja se očekuje od 1. juna.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije