Preminuo Zoran Modli

Čuveni radijski voditelj, pilot i pisac, vazduhoplovna legenda, Zoran Modli, preminuo je u 71. godini

Datum / Date: 23.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Radio Laguna

U Beogradu je u 71. godini, nakon kraće bolesti preminuo Zoran Modli, legenda domaćeg vazduhoplovstva. Ovu vest je saopštila Radio Laguna, u nedelju 23. februara oko podneva. Modli je na ovoj radio stanici vodio kultnu emisiju ZAIR (Zakon akcije i reakcije) i bio je neizostavno društvo mnogim rok generacijama.

Emisija ZAIR se emitovala od 2000. godine, prvo na Radiju Beograd 202. Modli je ušao u istoriju srpskog radija još osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka sa emisijama Ventilator 202, Demo top liste i Modulacije. Stvarao je sa poznatim rok muzičarima, emitovao je demo snimke i pomogao nastanak mnogih poznatih muzičara, bio je najpoznatiji jugoslovenski disk-džokej.

U isto vreme profesionalni pilot, instruktor letenja, Zoran Modli je upravljao Boeing-om 727 u Jugoslovenskom Aerotransportu (JAT). U svojim emisijama je veoma vešto i zanimljivo ispričao mnoge vazduhoplovne i pilotske priče, a nešto starije kolege i njegovi slušaoci kažu da je jednom prilikom vodio emisiju iz pilotske kabine.

Promovisao je pilotski poziv kome je posvetio svojih sedam knjiga. Poslednja , „Pilotska knjiga“ je objavljena 2012.

Foto: Radio Laguna

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije