Pronađen nestali avion na dnu Lamanša

Avion koji je nestao tokom leta u kome je bio i argentinski fudbaler Emilijano Sala, pronađen na dnu Lamanša.

Datum / Date: 04.02.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: ITV.com

Olupina malog aviona Piper Malibu koji je nestao 21. januara tokom leta između Nanta i Kardifa i u kome se nalazio argentinski fubdaler Emilijano Sala, pronađen je na dnu Lamanša, prenose jutros mediji.

Fudbaler, koji je tek bio potpisao višemilionski ugovor sa velškim fudbalskim klubom Cardiff City, bio je u Nantu da se pozdravi sa igračima svog bivšeg kluba, a potom je krenuo za Kardif gde je trebalo da nastavi karijeru.

U avionu se osim njega nalazio još i pilot, a malo nakon poletanja, fudbaler je ocu i prijateljima slao poruke preko mobilnog telefona u kojima je rekao da je let težak i da se veoma plaši. Avion je nestao sa radara iznad Lamanša, a potraga je odmah počela, ali nije dala rezultate sve do pre nekoliko dana kada je more na jednu plažu u Francuskoj izbacilo jastučiće sa sedišta aviona, za koje se pretpostavilo da su iz aviona koji je nestao.

Zvanična policijska potraga prekinuta je tri dana nakon nestanka aviona, posle čega je porodica nestalog fudbalera pokrenula privatnu istragu koja je juče, dala rezultate pronalaskom olupine aviona nedaleko od britanskog ostrva Gernzi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije