Aeromexico poleće za Barselonu

Aeromexico najavio svoju petu evropsku destinaciju - od 15. juna povezaće Meksiko Siti i Barselonu.

Datum / Date: 05.02.2019.

Autor / Author: Aviatica

Direktan, non-stop let od Meksiko Sitija do Barselone je upisan u plan letenja meksičke nacionalne aviokompanije Aeromexico od 15. juna ove godine. Na ovoj liniji Aeromexico će saobraćati tri puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i subotom) avionom Boeing 787-8 Dreamliner.

Avion će iz Meksika polaziti u 18.20, a u Barselonu će stizati u 12.40 narednog dana. Povratak iz Barselone će biti sredom, petkom i nedeljom u 14.40, a dolazak u glavni grad Meksika u 19.35 istog dana.

Generalni direktor Aeromexica Andres Conesa je izjavio da su se u ovoj kompaniji odlučili da polete za Barselonu odmah nakon što je Emirates odustao od uspostavljanja direktne linije od Dubaija do Meksiko Sitija koja je bila planirana da ide preko Barselone. Put do odluke o novoj liniji bio je neobično komplikovan.

Aeromexico je imao nameru da do Barselone leti već od novembra 2018. ali su ovi planovi obustavljeni u maju nakon što je Emirates najavio uspostavljanje identične linije. Iz meksičke kompanije su se tada pobunili rekavši da Emirate nije fer konkurencija, jer je žestoko potpomognut državnim subvencijama. Potom je arapska aviokompanija odustala od najavljene linije, jer, kako su naveli, „nisu u mogućnosti da obezbede slotove i dozvole zbog opstrukcija meksičkih vazduhoplovnih vlasti“. Oni tvrde da su im vlasti ponudile tek tri leta nedeljno što je njima nedovoljno i da su zbog toga doneli odluku da odustanu od te linije. Odmah potom, Aeromexico obnavlja svoje planove i najavljuje novu liniju.

Aeromexico trenutno leti do četiri evropska grada: Londona, Amsterdama, Pariza (CDG) i Madrida, a nekada ranije je imao i direktne letove do Rima i Frankfurta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije