Prvi Boeing 737 MAX 8 za flydubai

flydubai je dobio prvi od 76 aviona 737 MAX 8, najnovijeg i trenutno najpopularnijeg Boeing-ovog modela.

Datum / Date: 02.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija flydubai je 1. avgusta primila svoj prvi Boeing 737 MAX 8 avion i postala prva blikoistočna aviokompanija koja će u saobraćaju koristiti ovaj najnoviji model aviona.

„Ovom isporukom počelo je novo poglavlje za našu aviokompaniju koje će doprineti efikasnijem poslovanju i poboljšanim uslugama koje nudimo našim putnicima“, izjavio je na prijemu novog aviona Gait Al Gait, generalni direktor aviokompanije flydubai.

Flydubai je na sajmu vazduhoplovstva Dubai AirShow 2013. naručio 76 aviona Boeing 737 MAX 8 koji treba da zamene njegovu postojeću flotu aviona 737-800NG. MAX verzija je osavremenja verzija najprodavanijeg ovog tipa aviona iz jedne od najpopularnijih i naprodavanijih familija aviona – 737.

Boeing je projektovao 737 MAX kao avion sa poboljšanim performansama. Aviokompanije koje ga budu imale u floti imaće veću operativnu fleksibilnost, jer je zbog primenjene nove tehnologije avion povećao svoj dolet. Korišćenje ovog aviona će za kompanije biti jeftinije usled smanjene potrošnje goriva. Poboljšana je aerodinamičnost, usavršeni su vingleti i poboljšane su performanse motora (CFM). Putnička kabina aviona je redizajnirana primenom modernog koncepta Boeing Sky Deck što će putnicima omogućiti veći komfor i bolju atmosferu tokom leta.

Novi avion 737 MAX ušao je u upotrebu u maju ove godine. Boeing ga pravi u četiri modela: 7, 8, 9 i 10 koji se razlikuju po dužini. Do sada je primljeno preko 3.800 narudžbina što ovaj model čini trenutno najtraženijim na svetu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije