Qantas pokreće direktne letove od Australije do Italije

Qantas uspostavlja prvu direktnu liniju između Australije i kontinentalne Evrope direktnim letom do Rima od juna 2022.

Datum / Date: 16.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Qantas

Jedini direktni let između Australije i kontinentalne Evrope biće uspostavljen u junu 2022, kada će Qantas povezati Sidnej i Pert sa Rimom.

Nova prekookeanska linija australijske avio-kompanije Qantas biće uspostavljena 22. juna 2022. avionom Boeing 787 Dreamliner, a ruta će biti Sidnej – Pert – Rim.

Novim letom smanjiće se dužina putovanja do Rima za tri sata i biće to najbrža, ali i najudobnija veza Sidneja i Rima, jer će putnici leteti avionom čija putnička kabina je specijalno prilagođena veoma dugim letovima poput ovoga.

Qantas će omogućiti putnicima da preko Rima povoljno mogu da stignu do brojnih mediteranskih destinacija i gradova u Evropi poput Atine, Barselone, Frankfurta, Nice, Madrida i Pariza, kao i do 15 destinacija unutar Italije uključujući Milano i Veneciju.

Osim nove linije do Evrope, Qantas je saopštio i da je u prethodnom periodu, a nakon otvaranja zemlje za vakcinisane putnike, ponovo uspostavio dugolinijski saobraćaj ka mnogim destinacijama uključujući Delhi, London, Singapur i Los Anđeles.

Foto: Qantas

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije