Qatar Airways objavio letove za Sarajevo

Qatar Airways će od zimskog reda letenja uvesti redovne letove između Dohe i Sarajeva četiri puta nedeljno.

Datum / Date: 08.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Qatar Airways uvodi letove za Sarajevo od zimskog reda letenja 2017/18. Direktna linija između Dohe (DOH) i Sarajeva (SJJ) biće uspostavljena od 31. oktobra, a letovi će se odvijati četiri puta nedeljno: utorkom, sredom, petkom i nedeljom.

Na liniji će biti angažovan avion Airbus A320 sa 132 mesta u ekonomskoj klasi i 12 u biznis klasi. Letovi će imati oznaku QR 293/294. Avioni će polaziti iz Dohe u 6.40 utorkom, sredom i petkom i u 06 časova nedeljom. Povratak iz Sarajeva je planiran u 11 sati nedeljom i u 11.40 ostalim danima. Letovi će trajati nešto preko pet sati.

Qatar Airways je još prošle godine najavljivao letove do Sarajeva, ali je ova odluka dva puta bila odlagana pod izgovorom da nema dovoljno aviona i da se čeka nova isporuka.

Sada, kada se Qatar suočava sa sankcijama susednih arapskih zemalja, aviona ima više nego dovoljno, pa se i planirane nove linije uspostavljaju ranije.

Sredinom jula uspostavljen je let za Skoplje, a početak letova za Prag koji je bio najavljen za sledeće leto, pomeren je na sredinu ovog meseca. I let za Sarajevo je bio planiran za 16. avgust, ali je iz nepoznatih razloga početak ove linije, po treći put pomeren, na 31. oktobar.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije