Qatar Airways prvi u svetu uvodi beskontaktni sistem zabave na letu

U avionima Airbus A350 aviokompanije Qatar Airways uskoro će biti uveden prvi beskontaktni elektronski sistem zabave tokom leta.

Datum / Date: 02.03.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Qatar Airways

Aviokompanija Qatar Airways je zadovoljna što će uskoro postati prva aviokompanija na svetu koja će putnicima ponuditi 100% Zero-Touch tehnologiju za svoj nagrađivani sistem zabave na letu. Ova tehnologija će biti uvedena na avionima A350 prvenstveno kao deo najnovijih bezbednosnih mera kompanije protiv virusa COVID-19.

Zero-Touch tehnologija, u partnerstvu sa Thales AVANT IFE sistemom, omogućiće putnicima A350 da uparuju svoje lične elektronske uređaje (PED) sa svojim IFE ekranom u naslonu sedišta povezivanjem na Wi-Fi ‘Oryxcomms’ i jednostavnim skeniranjem QR koda prikazanog na ekranu. Tako će putnici moći da koriste svoje uređaje za navigaciju i uživanje u više od 4.000 ponuđenih opcija kroz nagrađivani sistem aviokompanije, smanjujući na taj način često dodirivanje površine ekrana u samom avionu.

Qatar Airways će takođe postati prva aviokompanija u Evropi, regionu Bliskog Istoka i Severne Afrike koja će putnicima na letu ponuditi mogućnost da svoje lične Bluetooth slušalice uparuju sa ugrađenim IFE sistemom u sedištu u svim kabinama na avionima Boeingu 787.

Izvršni direktor Qatar Airways grupe, njegova ekselencija gospodin Akbar Al Baker, izjavio je: „Kao lider u industriji u borbi protiv virusa COVID-19 i kao prva globalna aviokompanija koja je nedavno postigla ocenu od 5 zvezdica u željenom rejtingu bezbednosti kompanije Skytrax, Qatar Airways je posvećen obezbeđivanju najviših standarda bezbednosti i higijene u svim avionima u svakom trenutku.

„Uvođenje najsavremenije Zero-Touch tehnologije i omogućavanje putnicima da koriste svoje lične Bluetooth slušalice na letu važan je korak u podizanju naših ionako rigoroznih i strogih mera predostrožnosti protiv virusa COVID-19 na viši nivo, smanjujući putnicima dodirivanje površine i na taj način sprečavanje mogućeg širenja zaraze na letu.

„Nadamo se da će ova tehnologija pružiti još više sigurnosti u vazdušnom saobraćaju, a da će putnicima na letu pružiti povećano samopouzdanje da uživaju u najnaprednijem doživljaju dostupnom na nebu“.

Qatar Airways je nedavno postao prva aviokompanija na svetu koja je dobila Covid-19 bezbednosnu ocenu sa 5 zvezdica izdatu od strane međunarodne organizacije za rejting vazdušnog saobraćaja Skytrax. Ovo je usledilo nakon nedavnog uspeha Međunarodnog aerodroma HIA kao prvog aerodromu na Bliskom istoku i Aziji kojem je Skytrax takođe dodelio Covid-19 bezbednosnu ocenu sa 5 zvezdica. Ova priznanja pružaju putnicima širom sveta sigurnost da su zdravstveni i bezbednosni standardi aviokompanije podložni najvišim mogućim standardima profesionalne, nezavisne kontrole i procene. Za detalje svih mera koje se sprovode na letu i u okviru aerodroma HIA, posetite qatarairways.com/safety.

Nacionalni prevoznik države Katar nastavlja da obnavlja svoju mrežu koja trenutno broji preko 130 destinacija. Sa dodavanjem više frekvencija do ključnih destinacija, Qatar Airways nudi putnicima besprekornu povezanost, olakšavajući im da promene datum putovanja ili destinaciju ukoliko se javi potreba za tim.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije