Raskošan hotel u Hamametu kao palata iz arapskih bajki

Hotel Golden Tulip Tadž Sultan u Hamametu, raskošan spoj tradicije i modernog je idealno romantično utočište za vaš odmor.

Datum / Date: 26.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

(PROMO TEKST) Tuniska sredozemna obala odavno privlači veliki broj posetilaca zbog svojih predivnih plaža sa belim peskom, tirkiznog, čistog i toplog mora ali i bogatstva kulture i istorije u gradovima načičkanim uz samu obalu.

Hamamet (Hammamet) je jedan od njih. To je možda i jedno od najstarijih internacionalnih letovališta u ovoj zemlji, verovatno zbog blizine prestonici koja nosi isto ime kao i država – Tunis.

Ako se odlučite za odmor u Hamametu, najverovatnije ćete biti smešteni u turističkom predgrađu poznatom pod mirisnim imenom Jasmin Hamamet (Yasmine Hammamet) u kome se nalaze brojni, luksuzni hoteli koji nude vrhunsku uslugu.

Golden Tulip Taj Sultan Hotel

Jedan od njih koji se izdvaja po raskošnosti odvešće vas u pravu srednjevekovnu arapsku bajku što će vaš odmor učiniti zaista posebnim. Golden Tulip Tadž Sultan (Golden Tulip Taj Sultan) je hotel sa pet zvezdica na deset kilometara od centra Hamameta, na sopstvenoj peščanoj plaži koji svojim gostima pruža maksimalno uživanje.


Hotel Golden Tulip Taj Sultan u Hamametu možete rezervisati u agenciji 1 A Travel. Call centar agencije: 011 655 78 00. Poslovnice: Beograd, Kondina 20, Novi Beograd – Mercator Centar, Bulevar umetnosti 4, Novi Beograd – YUBC, Bulevar Mihaila Pupina 10a, lokal 22, Novi Beograd – Belville (Iris), Jurija Gagarina 12B, lokal 11 i Novi Sad, Braće Ribnikar 8, lokal 2. 


Ovaj hotel, neobične arhitekture, koja vešto uklapa moderno sa bogatim tradicionalnim nasleđem Tunisa, podseća na pravu palatu okruženu mirisnim cvetnim alejama i zelenilom, koje mame goste na duge šetnje ujutro ili tokom toplih večeri.

Uz all inclusive koncept gosti hotela na raspolaganju imaju zaista veliki izbor raznih hotelskih sadržaja i sportskih aktivnosti. Ležaljke i suncobrani na hotelskoj plaži su besplatni, a u okviru ovog velikog kompleksa nalaze se i brojni sportski sadržaji od boćanja i streličarstva, pa do tenisa. Gosti mogu da se oprobaju i u stonom tenisu, gimnastici u vodi ili aerobiku. Za decu su osmišljene razne aktivnosti, najviše pored posebnog dečjeg bazena gde se nalazi i igralište, a tu je i dečji klub kao i razne aktivnosti na samoj plaži.

Nakon uzbudljivog dana i uživanja u plivanju, sunčanju, šetnjama i sportu ništa ne prija više od opuštanja u klasičnom turskom kupatilu i sauni, gde se uz doplatu može naručiti i masaža.

Ova moderna arapska palata ne bi bila kompletna da u ponudi nema i vrhunske kulinarske specijalitete. Gosti hotela u okviru all inclusive aranžmana imaju sve obroke prema hotelskom konceptu po principu samoposluživanja (buffet), a za one koji žele da budu usluženi tu su i dva a la carte restorana od kojih je jedan sa nacionalnom, tuniskom kuhinjom. U tri hotelska bara uključena u all inclusive koncept gosti mogu da probaju tradicionalni čaj od nane koji se u Tunisu pije u svakoj prilici i idealan je u vreme letnje žege. Tu su i nezaobilazne nargile, sladoled sa pistaćima i mnoge druge poslastice i pića koje će doprineti potpunom hedonizmu.

Tunis

Boravkom u hotelu Golden Tulip Tadž Sultan i u Hamametu, gosti imaju veoma zgodnu priliku da posete glavni grad Tunis, koji se nalazi na samo 70 kilometara odatle. Agencija 1 A Travel, koja u svojoj ponudi za leto 2020. ima ovaj hotel, organizuje izlete do glavnog grada. Kada odete tamo ne propustite da se prošetate modernom avenijom Habib Burgiba gde se nalazi prelepa katolička katedralu Svetog Vinsenta de Pola . Šetnja po Medini vratiće vas u veoma uzavrelu trgovačku prošlost ovog grada. Mirisi začina će vas kao putokaz voditi kroz lavirint tradicionalnog tuniskog souka. Nemojte da propustite prelepu džamiju Zituna (Al Zeytouna), a ako želite da vidite jedan zaista izvrstan muzej obavezno idite u čuveni Bardo, koji čuva neverovatne kolekcije rimskih mozaika.


Napomena: Ovaj članak je promotivan i sadrži plasiranje proizvoda i usluga. Realizovan je u skladu sa sporazumom o medijskoj saradnji sa agencijom „1 A Travel“ iz Beograda. Fotografije: 1 A Travel, Tekst: Aviatica za 1 A Travel. Redakcija ne snosi odgovornost za moguće tipografske i druge greške kao i za iznetu ponudu. Za sve detalje o ponudi možete se raspitati direktno kod agencije „1 A Travel“.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije