Ryanair iznenada uveo novu liniju iz Niša ka aerodromu Frankfurt – Hahn

Sasvim neočekivano Ryanair je uveo novu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt - Hahn počev od 13. januara 2020.

Datum / Date: 18.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ryanair Media Centar

Od danas su u prodaji letovi na novoj liniji low-cost aviokompanije Ryanair iz Niša.

Počev od 13. januara avioni ove kompanije će leteti na liniji Niš – Frankfurt (Hahn) dva puta nedeljno. Letovi su već u rezervacionim sistemima, a cena karte po smeru sa uračunatim taksama iznosi već od 29 evra.

Nova linija Ryanair-a puštena je u prodaju manje od mesec dana nakon što je u prodaju puštena i linija ka Malti. Iz ove kompanije još uvek nema saopštenja za javnost.

Prema objavljenom redu letenja, avioni će na ovoj liniji leteti ponedeljkom i petkom. Polazak sa aerodroma Han je u 6.20, a dolazak u Niš u 8.35. Povratak iz Niša je u 9 sati, a dolazak u Han u 11.15. Let će trajat dva sata i 15 minuta.

Aerodrom Han se nalazi 120 kilometara zapadno od Frankfurta, tačno na pola puta do Luksemburga, tako da opslužuje oba grada kao i celu regiju nemačke savezne pokrajine Rajna – Palatinat.

Na novoj liniji Ryanair će biti direktan i sasvim sigurno nedostižan konkurent srpskom nacionalnom avioprevozniku Air Serbia, koji je nedavno uspostavio liniju na identičnoj ruti i to sa dva nedeljna leta. Linija Air Serbije do aerodroma Frankfurt – Hahn je otvorena u sklopu tendera za uspostavljanje 12 linija od javnog interesa sa niškog aerodroma. Tender su pratile brojne kontroverze s obzirom da izgleda kao da je pravljen baš za Air Serbiju, dok su linijama od javnog interesa proglašene one koje direktno konkurišu low-cost aviokompanijama koje već od ranije lete iz Niša. Zato ne čudi odluka Ryanair-a da uzvrati Air Serbiji otvaranjem identične linije.

Foto: Ryanair Media Centar

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije