Ryanair je uveo nova pravila za ručni prtljag

Za sva putovanja od 1. novembra od sada važe nova pravila za prevoz ručnog prtljaga na letovima Ryanair-a.

Datum / Date: 06.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Za sva putovanja od 1. novembra od sada važe nova pravila za prevoz ručnog prtljaga na letovima Ryanair-a.

Ryanair je uveo nova pravila za prevoz ručnog prtljaga na svojim letovima. Svi putnici koji su kupili karte od 1. septembra za putovanja od 1. novembra suočiće se sa rigoroznijim pravilima.

Od tog dana neće više biti moguće da se unesu dva komada ručnog prtljaga besplatno – jedan manji i jedan veći kao do sada. Samo putnici koji budu za 6 evra kupili uslugu prioritetnog ukrcavanja (Priority boarding) mogu da i dalje unesu dva komada ručnog prtljaga. Ostali će morati da plate za drugi, veći komad, dok će onaj manji, pod uslovom da može da se ugura ispod sedišta ispred, moći da se unese besplatno.

Ryanair je povećao maksimalne dimenzije manjeg ručnog prtljaga sa 35x20x20 na 40x20x25cm, uz uslov da takav prtljag bude od čvrstih materijala i da nije pretrpan stvarima već da može da se stisne kako bi se uklopio ispod sedišta.

Oni koji budu želeli da sa sobom u putničku kabinu unesu veći komad ručnog prtljaga, poput malih kofera sa točkićima, mogu to uraditi uz doplatu koja će biti najmanja ako se putnik za nju odluči prilikom kupovine karte online. Tada je ona osam evra po letu. Ako se za nju putnik odluči na aerodromu platiće 10 evra. Međutim, ako se bez doplate uputi na gejt biće mu naplaćeno 25 evra.

Nova pravila nisu naišla na razumevanje putnika i stručne javnosti, koji ih kritikuju i smatraju rigoroznim. Stručnjaci veruju da je ovaj potez Ryanair-a veoma riskantan i da će uticati na dodatni pad imidža kompanije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije