Austrian objavio zimski red letenja sa dodatnim letom do Beograda

Austrian je objavio zimski red letenja u kome će biti veliki broj dodatnih letova, među njima i jedan za Beograd.

Datum / Date: 05.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: © Austrian Airlines Group - Claudio Farkasch

Naredne zime Austrian će obavljati 40 dodatnih letova u okviru svoje evropske mreže linija. Zimski red letenja koji počinje krajem oktobra doneće nove letove na linijama za Berlin, Diseldorf, Hamburg, Kopenhagen, Kijev, Atinu, Krakov.

U Istočnoj Evropi, koja je veoma značajno tržište za Austrian biće takođe značajnih povećanja broja letova. Po jedan dodatni let nedeljno imaće linije za Košice, Budimpeštu, Beograd i Sarajevo, a dodatne letove dobiće i Varšava i Krakov.

Novi let do Beograda (OS737 / OS 738) biće uveden i ranije, već od 21. septembra kada je planirano da avion Austrian-a poleti iz Beča uveče u 20.25 sati i sleti u Beograd u 21.30. Ovaj će avion dolaziti u Beograd svakog petka uveče, gde će noćiti i sledećeg dana će se vraćati za Beč jutarnjim letom u 07.40.

Novi let obavljaće se avionom Airbus A319 sa 138 putničkih mesta u dve putne klase – ekonomskoj i biznis i biće odlična dopuna aktuelnom redu letenja kako bi putnici iz Srbije još jednostavnije mogli da uhvate konekcije iz Beča ka interkontinentalnim linijama Austriana.

Austrian planira i povećanje broja letova u interkontinentalnom saobraćaju ka Severnoj Americi i Tel Avivu. Planirano je da do Njujorka (aerodromi JFK i Newark) bude šest nedeljnih letova više. Do Čikaga će se leteti svakodnevno, što je povećanje od dva leta nedeljno. Broj letova do Toronta će biti uvećan sa četiri na pet. Do Tel Aviva su planirana tri leta dnevno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije