Ryanair obnavlja 40 odsto letova od jula

Irski low-cost avio-prevoznik Ryanair planira da obnovi 40 posto letova od 1. jula uz pridržavanje određenih zdravstvenih mera.

Datum / Date: 12.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ryanair Media Centar

Ryanair, najveća evropska low-cost avio-kompanija, saopštila je danas (12. maj) da planira da obnovi 40 posto saobraćaja prema normalnom redu letenja koji je važio pre pandemijske krize od 1. jula.

Iz ove kompanije je ranije saopšteno da će privremeni, redukovani avio-saobraćaj do manjeg broja destinacija biti produžen do 28. maja. Nije pomenuto šta će biti sa saobraćajem između tog datuma i 1. jula za kada je najavljena obnova većeg broja letova, ali se može pretpostaviti da će tokom juna Ryanair postupno obnavljati stare linije u skladu sa aktuelnim restriktivnim merama i njihovim povlačenjem i promenama.

Od kada je avio-saobraćaj obustavljen sredinom marta, Ryanair je održavao tek 30-tak letova svakog dana na pojedinim linijama između Irske, Velike Britanije i Evrope.

Kako je u najnovijem saopštenju najavljeno, od 1. jula će biti reaktivirano preko 80 operativnih baza ove kompanije širom Evrope.

U kompaniji su doneli odluku o sprovođenju niza zdravstvenih mera tokom trajanja epidemije. Smanjena je količina ručnog (kabinskog) prtljaga, prijava na let će se obavljati isključivo online, a pre ukrcavanja na let putnicima će biti merena temperatura. Oni će biti obavezni da nose maske koje pokrivaju usta i nos i to tokom boravka na aerodromu i sve vreme tokom leta.

Ryanair naglašava da svi avioni poseduju specijalne HEPA filtere vazduha unutar putničke kabine, koji su slični filterima kakvi se koriste sistemima za klimatizaciju u prostorijama intenzivne nege u bolnicama. Površine unutar putničke kabine će svake večeri biti dezinfikovane sredstvima čija efikasnost traje 24 sata.

Fizičko distanciranje na aerodromima i tokom leta će biti primenjeno kad god je to moguće. Kabinsko osoblje Ryanair-a će sve vreme leta nositi zaštitne maske i rukavice, a usluga putnicima će biti smanjena. Njima će se nuditi unapred spremljeni i spakovani lanč-paketi sa sendvičima, grickalicama i pićem, dok će plaćanje gotovinom biti ukinuto.

Odlazak u toalet tokom leta biće moguć ali samo nakon javljanja kabinskom osoblju. Putnici neće moći da odlaze do toaleta kad im je volja, već će morati da se jave osoblju pre toga. Neće biti dozvoljeno stvaranje redova ispred toaleta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije