Ryanair ukida liniju od Niša do Diseldorfa

Niš povezan sa Bečom ali u isto vreme ostao bez dve linije - Wizz ukinuo Malme, a Ryanair sada najavio ukidanje Diseldorfa.

Datum / Date: 23.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Niš povezan sa Bečom ali u isto vreme ostao bez dve linije - Wizz ukinuo Malme, a Ryanair sada najavio ukidanje Diseldorfa.

Aviokompanija Ryanair je potvrdila za srpske medije da ukida liniju od Niša do aerodroma Weeze nedaleko od Diseldorfa. Ova će kompanija prestati sa letovima na pomenutoj liniji od aprila sledeće godine. Letovi na liniji ka Diseldorfu su već ranije smanjeni sa dva nedeljno na jedan tokom aktuelnog zimskog reda letenja.

Iz kompanije Ryanair nisu precizirali koji su razlozi da posle dve godine ne lete iz Niša do Zapadne Nemačke. Nedavno je i mađarska low-cost aviokompanija Wizz Air ukinula svoju liniju od Niša do Malmea, a sa niškog aerodroma Južnim vestima poručuju da je ukidanje linija „legitimno pravo aviokompanija“. Na aerodromu napominju da je trenutno veliko poskupljenje goriva razlog zbog koga aviokompanije primenjuju ekonimičnu strategiju poslovanja.

Samo nekoliko dana ranije Wizz Air je uspostavio novu liniju sa niškog aerodroma ka Beču. Nišlije puno očekuju od ove linije i nadaju se da će ona doprineti ovogodišnjem rastu broja putnika koji se očekuje.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije