Sabre sistem aviokompanije Air Serbia krahirao – svi letovi kasne

Početna|VESTI|Srbija / Region|Sabre sistem aviokompanije Air Serbia krahirao – svi letovi kasne

Sabre sistem aviokompanije Air Serbia krahirao – svi letovi kasne

Izgleda da zbog kraha kompjuterskog sistema Sabre svi letovi aviokompanije Air Serbia jutros kasne u polasku.

Objavljeno:10. 8. 2018.|08:19 » 08:29Autor: Tagovi:, , , |

Sabre, kompjutersko-rezervacioni sistem aviokompanije Air Serbia je, po svemu sudeći, u prekidu od jutros zbog čega su letovi ove kompanije u odlasku sa beogradskog aerodroma stopirani, saznaje Aviatica.

Radnici Air Serbije imaju problema da obave čekiranje putnika koje se u slučaju pada sistema mora raditi ručno što povećava vreme potrebno za pripremu leta

Kako pokazuje sajt beogradskog aerodroma u kašnjenju su svi letovi planirani za odlazak rano jutros pomereni na posle osam časova.

Najveći problem je nastao u jutarnjem špicu, a od 7.20 nijedan avion našeg nacionalnog avioprevoznika nije poleteo. Svi letovi sa planiranim polascima između 6 i 8 jutros su pomereni prvo na 8, a sada se i ovaj rok dodatno pomera za 15 do 30 minuta. Čak 12 letova je trenutno u zakašnjenju i na čekanju da budu otpremljeni sa beogradskog aerodroma.

Kasne polasci za Beč, Diseldorf, Stokholm, Moskvu, Amsterdam, Pariz, Podgoricu, Berlin, Cirih, Prag, Ljubljanu i Zagreb. Čak i ako sistem uskoro proradi i avioni uskoro polete, zbog velikog zakašnjenja može doći do pomeranja svih kasnijih talasa, pa putnici mogu da očekuju kašnjenja i kasnije u toku dana.

Air Serbia je na Sabre sistem prešla u aprilu 2017. i od tada je zabeleženo nekoliko padova sistema poput ovog jutrošnjeg. Sabre sistem važi za jedan od glavnih kompjuterskih sistema u aviosaobraćaju, ali njegove pojedine verzije pokazuju veliku nestabilnost i povremeno krahiraju.