Salata od kinoe se veoma brzo i jednostavno sprema. Očišćene semenke kinoe se spremaju kao i pirinač, zato se ova biljka i naziva pseudo žitaricom. Prema izboru flydubaijevog kuvara koji priprema meni za biznis klasu ove kompanije kinoa je blago začinjena karijem.
U osnovi salate se nalazi bela kinoa, mada u bolje snabdevenim radnjama mogu da se nađu i crvena, koja se zbog svoje boje koristi kao dekor u salatama, i crna koja ima slatkasto-zemljani ukus.
Zrno kinoe se kuva isto kao i pirinač. Treba imati u vidu da zrno kuvanjem nabubri, pa se od malo količine kinoe može dobiti sasvim dovoljno gotove hrane. Nakon što voda u kojoj se kuva kinoa provri, treba smanjiti temperaturu i ostaviti je da se dokuvava od 10 do 15 minuta.
Tako spremljena kinoa se začini karijem i pomeša se sa svežim povrćem po izboru. Uz nju idealno idu salata crvena endivija ili radič. Može se preliti limunom.
Salata od kinoe se obično služi kao predjelo. Uz nju se može piti belo ili crveno vino. flydubai služi australijski širaz Jacob’s Creek ili novozelandski sovinjon blan Brancott Estate Marlboroug.
Komentari predstavljaju lična mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stav redakcije. Aviatica zadržava prava neobjavljivanja ili brisanja komentara koji sadrže reklame, linkove psovke, prozivanje i vređanje drugih osoba, iznošenje ličnih podataka kao i govor mržnje definisan prema Zakonu o javnom informisanju i medijima (čl. 75) kao iznošenja ideja, mišljenja, odnosno informacija kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksulane opredeljenosti ili drugog ličnog stvojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Ostavljanjem komentara na ovom sajtu, saglasni ste sa pravilima komentarisanja i korišćenja sajta.