San Francisko najavljen kao najnovija destinacija poljske aviokompanije LOT

Poljski LOT najavio uvođenje direktne linije između Varšave i San Franciska od avgusta 2020.

Datum / Date: 07.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Poljska nacionalna aviokompanija LOT najavila je uspostavljanje nove linije ka Severnoj Americi.

Od 5. avgusta 2020. LOT će leteti direktno od Varšave do San Franciska. To će biti deveta direktna linija između Poljske i SAD.

Najava nove američke destinacije došla je samo dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp saopštio da je potpisao ukaz kojim se ukidaju vize za poljske državljanje. Ova dugo čekana odluka veoma je značajna za razvoj privrednih odnosa i turizma. Rafal Mičarski, generalni direktor LOT-a je istakao i značaj ove kompanije za ukidanje viza. LOT je 2018. pokrenuo kampanju „Bez viza do SAD“, koja je makar malo doprinela nedavnoj odluci, smatra Milčarski.

LOT će do San Franciska leteti četiri puta nedeljno. Dva grada su udaljena preko 10.000 kilometara, a let će trajati skoro 12 časova. Ipak, to će biti najbrža veza Poljske ali i cele srednje i istočne Evrope sa San Franciskom i severnom Kalifornijom.

Let od Varšave do San Franciska će imati oznaku LO 35. Avion Boeing 787 poznat kao Dreamliner poletaće sa aerodroma Šopen u Varšavi svakog ponedeljka i petka u 11.35 i dolaziće u Kaliforniju u 14.30 po lokalnom vremenu. Sredom i subotom će let imati oznaku LO 37. Polazak iz Varšave je u 17.20, a dolazak u San Francisko u 20.15. Povratak ka Evropi je ponedeljkom i petkom u 16.25, a sredom i subotom u 22.10.

Karte za letove do San Franciska će biti u prodaji tokom ove nedelje.

Prema aktuelnom redu letenja, biće moguća direktna veza iz Beograda preko Varšave do San Franciska – u odlasku sredom ili subotom, a u povratku ponedeljkom ili petkom.

San Francisko je 20. dugolinijska destinacija poljske aviokompanije. Avionima Dreamliner, ova kompanija obavlja direktan saobraćaj iz Varšave do Njujorka (JFK i EWR), Čikaga, Los Anđelesa, Majamija, Toronta, Seula, Pekinga (PEK i PKX od 28. oktobra 2019), Singapura, Delhija i od 3. novembra Kolomba. Iz Krakova LOT leti do Čikaga i Njujorka (od 3. maja 2020), iz Žešova do Njujorka (EWR), a iz Budimpešte do Čikaga, Njujorka (JFK) i Seula.

LOT je u prošloj godini prevezao 9 miliona putnika, što je za 2 miliona više nego u 2017. Ove godine se očekuje 10 miliona prevezenih putnika.

San Francisko

Ovaj grad, najveći u Severnoj Kaliforniji, i drugi na Zapadnoj obali, posle Los Anđelesa je veliki privredni centar SAD. Ovaj grad je najveći tehnološki centar u Americi i svetu. U njemu se nalaze kompanije Google, Uber, Twitter, Facebook, Hewlett-Packard, Apple, eBay, Netflix, Tesla i LinkedIn. Grad je i veoma popularna turistička destinacija. Najpoznatija znamenitost je most Golden Gate, tu je i čuveni stari zatvor Alkatraz. Omiljen je motiv u američkoj kinematografiji sa prikazima živopisne severno-kalifornijske pacifičke obale i uzbudljivog noćnog života.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije