Sindikat kontrole letenja podneo krivične prijave protiv rukovodilaca SMATSA

Početna|VESTI|Srbija / Region|Sindikat kontrole letenja podneo krivične prijave protiv rukovodilaca SMATSA

Sindikat kontrole letenja podneo krivične prijave protiv rukovodilaca SMATSA

Sindikat kontrole letenja podneo krivičnu prijavu protiv načelnika službe za operativnu obuku Slavka Jovanovića i izvršnog direktora Bruna Genala.

Objavljeno:26. 12. 2019.|09:22Autor: Tagovi:, |

Slavko Jovanović, načelnik službe za operativnu obuku, ne ispunjava potrebne uslove za ovu poziciju što ugrožava bezbednost vazdušnog saobraćaja, tvrdi Sindikat kontrolora letenja u svojoj krivičnoj prijavi podnetoj Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U prijavi se navodi da je Jovanović uprkos tome što je izgubio licencu radio na poziciji načelnika sektora obuke po odluci izvršnog direktora Bruna Genala, čime mu je omogućeno i sticanje protivpravne imovinske koristi od preko tri miliona dinara.

Jovanović nema takozvano posebno jezičko ovlašćenje (nema potrebno znanje engleskog jezika) niti ispunjava potrebne zdravstvene kriterijume za ove poslove, tvrdi se u prijavi što je potrkrepljeno i brojnim dokazima.

Već neko vreme traje rat saopštenjima između Sindikata kontrolora letenja i SMATSA (Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore). Dok u sindikatu tvrde da je uprava SMATSA načinila brojne propuste zbog kojih je ugrožena bezbednost letenja u vazdušnom prostoru Srbije i Crne Gore, uprava to negira i optužuje Sindikat da bespotrebno uznemirava javnost.

Zbog nastale situacije, reagovao je i Direktorat civilnog vazduhoplovstva, koji je izvršio vanrednu inspekciju u SMATSA, prilikom koje nisu utvrdili bilo kakve nepravilnosti zbog kojih bi bezbednost vazdušnog saobraćaja bila ugrožena.