Sindikat kontrole letenja podneo krivične prijave protiv rukovodilaca SMATSA

Sindikat kontrole letenja podneo krivičnu prijavu protiv načelnika službe za operativnu obuku Slavka Jovanovića i izvršnog direktora Bruna Genala.

Datum / Date: 26.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Sindikat kontrole letenja

Slavko Jovanović, načelnik službe za operativnu obuku, ne ispunjava potrebne uslove za ovu poziciju što ugrožava bezbednost vazdušnog saobraćaja, tvrdi Sindikat kontrolora letenja u svojoj krivičnoj prijavi podnetoj Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U prijavi se navodi da je Jovanović uprkos tome što je izgubio licencu radio na poziciji načelnika sektora obuke po odluci izvršnog direktora Bruna Genala, čime mu je omogućeno i sticanje protivpravne imovinske koristi od preko tri miliona dinara.

Jovanović nema takozvano posebno jezičko ovlašćenje (nema potrebno znanje engleskog jezika) niti ispunjava potrebne zdravstvene kriterijume za ove poslove, tvrdi se u prijavi što je potrkrepljeno i brojnim dokazima.

Već neko vreme traje rat saopštenjima između Sindikata kontrolora letenja i SMATSA (Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore). Dok u sindikatu tvrde da je uprava SMATSA načinila brojne propuste zbog kojih je ugrožena bezbednost letenja u vazdušnom prostoru Srbije i Crne Gore, uprava to negira i optužuje Sindikat da bespotrebno uznemirava javnost.

Zbog nastale situacije, reagovao je i Direktorat civilnog vazduhoplovstva, koji je izvršio vanrednu inspekciju u SMATSA, prilikom koje nisu utvrdili bilo kakve nepravilnosti zbog kojih bi bezbednost vazdušnog saobraćaja bila ugrožena.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije