Situacija sa letovima u Turskoj nakon pokušaja državnog udara

Samo je aerodrom Ataturk u Istanbulu bio zatvoren za saobraćaj tokom pokušaja državnog udara, a situacija se dan posle vraća u normalu.

Datum / Date: 16.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Aerodrom Ataturk u Istanbulu je od jutros ponovo otvoren za saobraćaj nakon što je prethodne večeri vojska Turske prilikom pokušaja državnog udara zauzela aerodrom.

Iako su mediji preneli informaciju da su svi aerodromi u Turskoj zatvoreni za saobraćaj istina je da je prekid bio samo na glavnom istanbulskom aerodromu, a čak je i drugi aerodrom u ovom gradu, Sabiha Gukčen, bio u funkciji i čak prihvatio mnoge letove preusmerene sa Ataturka. Aerodrom u Antaliji je sve vreme radio uobičajeno.

Turska nacionalna avio kompanija Turkish Airlines, preko naloga na svojim društvenim mrežama, podržala je „ponovno uspostavljanje reda u državi i očuvanje demokratskog poretka“. U ovoj kompaniji su rekli da se njihovi letovi od jutros uspostavljaju i da se avio operacije postepeno vraćaju u normalu.

Mnoge strane avio kompanije su otkazale današnje letove za Istanbul, a među njima su i Aeroflot i Lufthansa.

Naša nacionalna avio kompanija nije otkazala letove za Istanbul i Tursku. Rano jutros, u 5:20, samo nekoliko časova nakon izbijanja nereda u ovoj zemlji, grupa naših turista otputovala ka letovalištu Antalija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije