Slovenac izazvao ozbiljan incident na frankfurtskom aerodromu

U policijskoj akciji na frankfurtskom aerodromu uhapšen slovenački državljanin koji je pretio policiji zbog opomene da mora da nosi masku.

Datum / Date: 16.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić

Slovenački državljanin star 38 godina i još jedan, navodno naoružani,  muškarac su prouzrokovali policijsku akciju na Terminalu 1 frankfurtskog aerodroma, saopštila je savezna nemačka policija.

Incident, koji su mnogi mediji i društvene mreže opisale kao pokušaj terorističkog napada zapravo je bio običan sukob koji je policija zbog propisanih procedura morala da shvati kao ozbiljne pretnje po bezbednost i shodno tome reaguje.

Nešto posle 17 časova, patrola savezne policije je prišla slovenačkom državljaninu koji nije nosio zaštitnu masku. On je istog momenta pokazao znake agresivnog ponašanja, navodi se u zvaničnom policijskom saopštenju. Slovenac je uzvikivao „Sve ću vas ubiti. Alahu Akbar!“, a potom pokušao da pobegne. Policajci su ga odmah savladali i priveli u policiju.

Putnik je tokom pokušaja bekstva ostavio za sobom prtljag u aerodromskom holu B, što je automatski podiglo uzbunu na viši nivo. U području oko napuštenog prtljaga je formiran policijski kordon i ubrzo je utvrđeno da je on bezopasan.

U isto vreme sa ovim incidentom stigla je dojava da se na istom terminalu nalazi naoružani muškarac. Zbog sumnje da su dva incidenta povezana, policija je naredila hitnu evakuaciju terminala. Veliki broj policajaca se dao u potragu za navodno naoružanim muškarcem, pa je čak za saobraćaj zatvorena i železnička stanica na aerodromu, koja se nalazi ispod samog terminala.

Akcija policije je okončana oko 20 časova, kada je utvrđeno da je dojava bila lažna. Zbog ovog događaja došlo je do ogromnog poremećaja kako vazdušnog tako i železničkog saobraćaja na frankfurtskom aerodromu.

Slovenac je priveden zbog pretnji i opiranja policiji. Ispitivanje osumnjičenog i istraga o ovom događaju su u toku. Njegovi motivi nisu još uvek utvrđeni. U isto vreme je otvorena i istraga o lažnoj dojavi da se na aerodromu nalazi naoružana osoba.

U operaciji je učestvovalo preko 100 pripadnika savezne i državne policije i pripadnika aerodromske carinske službe.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije