Srušio se putnički avion kod Karačija

Avion Airbus A320 pakistanske avio-kompanija PIA se srušio na stambenu četvrt nedaleko od aerodroma u Karačiju.

Datum / Date: 22.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Avion pakistanske nacionalne avio-kompanije PIA (Pakistan International Airlines) se srušio nedaleko od Karačija, javljaju svetski mediji.

Prema prvim izveštajima avion Airbus A320, koji je bio u prilazu aerodromu u Karačiju (KHI) pao je malo nakon što je pilot prijavio tehnički problem kontroli letenja.

Hitne službe su se uputile na mesto nesreće gde je ostatke aviona zahvatio veliki plamen, a požar je zahvatio i nekoliko stambenih objekata.

U pitanju je avion Airbus A320, registarske oznake AP-BLD star nepunih 16 godina. Kapacitet aviona je 170 putnika, a na letu je prema još uvek nezvaničnim informacijama na letu je bilo 99 putnika i osam članova posade. Avion je leteo na redovnoj liniji od Lahorea (LHE) do Karačija (KHI) sa brojem leta PK 8303.

Nesreća se dogodila samo nekoliko dana nakon što je pakistanska vlada ponovo odobrila obavljanje avio-saobraćaja u zemlji.

>>> Dopuna vesti / 16.30

Kako piše AVHerald, specijalizovani sajt za praćenje avionskih nesreća, avion je odustao od sletanja prilikom prvog prilaza aerodromu zbog problema sa izbacivanjem prednjeg stajnog trapa (nosnih točkova). U drugom pokušaju, pilot je prijavio gubitak oba motora i ubrzo se srušio na gusto naseljenu stambenu četvrt udarivši u krov petospratnice.

Prema izveštajima sa mesta nesreće, jedan od putnika je preživeo pad aviona. U pitanju je poznati direktor jedne pakistanske banke koji je viđen i snimljen povređen na mestu nesreće. Porodica jednog drugog putnika je na twitteru napisala da je njihov član koji je bio putnik na letu takođe preživeo nesreću ali da je povređen.

Na mestu nesreće izvučeno je 15-tak tela, ali je primećeno i osmoro povređenih koji su prebačeni u bolnicu. Nije poznato da li su oni putnici ili se radi o osobama koje su bile na zemlji, na mestu nesreće.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije