Radnici sa kruzera stižu iz Meksika

Početna|VESTI|Srbija i region|Radnici sa kruzera stižu iz Meksika

Radnici sa kruzera stižu iz Meksika

Nakon radnika sa kruzera sa Filipina, danas u Beograd stiže i grupa iz Meksika specijalnim letom avio-kompanije Privilege Style.

Novi specijalni let ka Beogradu je u planu za danas. Avion Boeing 777-200 se nalazi na aerodromu Licenciado Gustavo Diaz Ordaz International (PVR) u Puerto Valjarti (Puerto Vallarta) u Meksiku, odakle treba da poleti ka Beogradu.

Ovo čuveno meksičko letovalište na pacifičkoj obali u državi Halisko je jedna od najvažnijih luka za krstarenja. Oko 300 radnika na kruzerima koji su poreklom iz Srbije, Rumunije i Ukrajine tamo čeka na ukrcavanje za povratak u svoje države.

Avion koji će biti prevezeni je Boeing 777-200, registarske oznake EC-MUA je star 19 godina i leti za špansku čarter avio-kompaniju Privilege Style (P6/PVG). Kapacitet mu je 312 putnika.

Prema redu letenja beogradskog aerodroma, njegov dolazak u Beograd se očekuje danas u 22.30, a nakon što se iskrcaju putnici iz Srbije, on bi trebalo da nastavi let ka Bukureštu (OTP) i Kijevu (KBP).

Noćas je u Beograd sleteo i džambo-džet španske čarter avio-kompanije Wamos Air koji je iz Manile takođe dovezao radnike sa kruzera. Ovaj se avion rano jutros vratio za Madrid gde mu je baza.

Foto: Oyoyoy / Wikimedia