SWISS će leteti do Niša i Sarajeva tokom letnjih meseci

Iako je najavio redukovan letnji red letenja, SWISS ponovo poleće iz Ciriha za Niš i Sarajevo, a iz Ženeve za Split.

Datum / Date: 26.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SWISS Media Centar

Kao posledica nastavka brojnih restriktivnih mera, SWISS je najavio manje obiman letnji red letenja nego što je to bilo planirano, posebno u drugoj polovini godine.

U saopštenju za medije navodi se da će ovog leta biti angažovan kapacitet od tek 65 posto u odnosu na onaj iz poslednje letnje sezone iz prekovid perioda 2019. Švajcarska aviokompanija planira da leti do 85 gradova iz Ciriha i 43 iz Ženeve, a najveći fokus će biti na tzv. etničkim linija i na linijama ka turističkim destinacijama.

Uprkos očekivanim redukcijama ova će aviokompanija uvesti neke zanimljive novitete u redovan red letenje. Iz Ciriha će biti uspostavljene linije ka Talinu (Estonija) i Bilundu (Danska), dok će Ženeva dobiti direktnu sezonsku vezu sa Santorinijem (Grčka), Splitom (Hrvatska) i Funšal (Madera, Portugal).

Povratak u Niš i Sarajevo

Za naš region značajna je vest da će SWISS ponovo uspostaviti redovan sezonski saobraćaj iz Ciriha do Niša i Sarajeva sa po dva leta nedeljno tokom jula i avgusta. Letovi do Sarajeva počinju 2. jula i obavljaće se petkom i nedeljom, dok će letovi ka Nišu početi dan kasnije, u subotu, 3. jula i obavljaće se ponedeljkom i subotom. Na obe linije, SWISS će koristiti Airbus A220-300 sa 145 putničkih mesta. Osim ovih letova, Niš i Sarajevo su dobili i nekoliko vanrednih letova tokom aprila zbog pojačane tražnje u vreme uskršnjih praznika.

Red letenja na liniji Cirih (ZRH) – Niš (INI)

  • LX1422 / ponedeljkom / Cirih 17.10 / Niš 19.05
  • LX1422 / subotom / Cirih 07.00 / Niš 08.55
  • LX1423 / ponedeljak / Niš 19.50 / Cirih 22.00
  • LX1423 / subotom / Niš 09.40 / Cirih 11.50

Nastavak obnove letova

U saopštenju SWISS je naveo da će tokom letnjeg reda letenja nastaviti sa obnovom saobraćaja ka destinacijama gde još uvek ne leti poput Majamija, koji je planiran od 28. marta i Bostona od 1. maja. Letovi do Los Anđelesa će ponovo biti uspostavljeni od 2. maja, a u planu su i letovi ka Kairu od 1. jula.

Predviđeno je da se poveća kapacitet i frekvencija na mnogim linijama, pa će tako Berlin imati i do šest letova dnevno, dok će Barselona, Palma, Hamburg, Beč, Kopenhagen i Atina dobiti treći dnevni let. SWISS će do Napulja leteti 11 puta, a do Soluna devet puta nedeljno.

Nastavak fleksibilne tarifne politike

Zbog problema sa putovanjima u vreme pandemije, SWISS, kao i ostale aviokompanije nastavlja sa politikom fleksibilnih tarifa kako bi putnici imali mogućnost da promene svoja putovanja u slučaju ne mogućnosti da putuju zbog restriktivnih mera. Sve karte koje budu izdate do 31. maja 2021. moći će da se besplatno menjaju onoliko puta koliko to putnici budu želeli pre započinjanja putovanja, a nakon toga će moći samo jednom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije